Bereidingswijze
Stap 1
- Dep de runderblokjes ongeveer 2 uur voor het koken droog met keukenpapier en kruid ze goed met zout en zwarte peper. Laat rusten tot bijna kamertemperatuur.
Stap 2
- Smelt op het fornuis op middelhoog vuur 2 eetlepels boter in een grote pan . Voeg de spekreepjes toe en bak ongeveer 6-7 minuten, af en toe roerend, tot ze volledig gaar en licht krokant zijn. Zet opzij en laat de vetdruppels in de pan staan.
- Verwarm je oven voor op 160°C met een rooster in het midden.
Stap 3
- Bak de rundvleesblokjes rondom goed aan en bruin ze, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Pas op dat u de vleesblokjes niet overbevolkt of overlapt, anders worden ze niet goed bruin. . Breng het gebruinde rundvlees over naar een aparte kom of bord.
Stap 4
- Smelt 2 eetlepels boter in de pan en voeg de knoflook, wortelen, zilveruitjes, tijm en laurierblaadjes toe. Bak 6-7 minuten, tot de uien glinsteren.
Stap 5
- Doe het rundvlees en de bacon terug in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met de bloem. Roer alle ingrediënten totdat er geen droge bloem meer zichtbaar is. Schenk de rode wijn, cognac en runderbouillon erbij zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook, dek af met een deksel en kook 1 uur 30 minuten in de oven.
- Terwijl de stoofpot in de oven kookt : Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en bak ongeveer 10 minuten, tot de champignons gaar en lichtbruin zijn.
- Haal de Beef Bourguignon uit de oven en roer de champignons erdoor. Zet de pot nog 30 minuten in de oven. Haal de Beef Bourguignon uit de oven, breng eventueel op smaak (zout, peper). Laat de Beef Bourguignon 15 minuten staan alvorens te serveren.
- Dep de runderblokjes ongeveer 2 uur voor het koken droog met keukenpapier en kruid ze goed met zout en zwarte peper. Laat rusten tot bijna kamertemperatuur.
Stap 2
- Smelt op het fornuis op middelhoog vuur 2 eetlepels boter in een grote pan . Voeg de spekreepjes toe en bak ongeveer 6-7 minuten, af en toe roerend, tot ze volledig gaar en licht krokant zijn. Zet opzij en laat de vetdruppels in de pan staan.
- Verwarm je oven voor op 160°C met een rooster in het midden.
Stap 3
- Bak de rundvleesblokjes rondom goed aan en bruin ze, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Pas op dat u de vleesblokjes niet overbevolkt of overlapt, anders worden ze niet goed bruin. . Breng het gebruinde rundvlees over naar een aparte kom of bord.
Stap 4
- Smelt 2 eetlepels boter in de pan en voeg de knoflook, wortelen, zilveruitjes, tijm en laurierblaadjes toe. Bak 6-7 minuten, tot de uien glinsteren.
Stap 5
- Doe het rundvlees en de bacon terug in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met de bloem. Roer alle ingrediënten totdat er geen droge bloem meer zichtbaar is. Schenk de rode wijn, cognac en runderbouillon erbij zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook, dek af met een deksel en kook 1 uur 30 minuten in de oven.
- Terwijl de stoofpot in de oven kookt : Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en bak ongeveer 10 minuten, tot de champignons gaar en lichtbruin zijn.
- Haal de Beef Bourguignon uit de oven en roer de champignons erdoor. Zet de pot nog 30 minuten in de oven. Haal de Beef Bourguignon uit de oven, breng eventueel op smaak (zout, peper). Laat de Beef Bourguignon 15 minuten staan alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Franse stoofpot van mals rundsvlees met groenten, in een overheerlijke saus van rode wijn.
Ingrediënten
1 kg stoofvlees, in blokjes
2 tl zout
2 tl versgemalen (57 g) ongezouten boter
5 à 6 plakjes gerookt spek, in fijne reepjes gesneden
4 takjes tijm
3 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
10 zilveruitjes, gepeld
4-5 middelgrote wortelen, geschild en grof gehakt
500 ml rode wijn
30 ml cognac
500 ml runderbouillon
2 el tomatenpuree
32 g bloem
Optioneel: 6-7 takjes peterselie, voor garnering
Voor de champignons:
2 eetlepels ongezouten boter
450 g kleine paddenstoelen
¼ tl zout
½ tl versgemalen zwarte peper
2 tl zout
2 tl versgemalen (57 g) ongezouten boter
5 à 6 plakjes gerookt spek, in fijne reepjes gesneden
4 takjes tijm
3 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
10 zilveruitjes, gepeld
4-5 middelgrote wortelen, geschild en grof gehakt
500 ml rode wijn
30 ml cognac
500 ml runderbouillon
2 el tomatenpuree
32 g bloem
Optioneel: 6-7 takjes peterselie, voor garnering
Voor de champignons:
2 eetlepels ongezouten boter
450 g kleine paddenstoelen
¼ tl zout
½ tl versgemalen zwarte peper
Leuke tips
geef er een lekkere knolselderpuree bij
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493728
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pardon your french - chef = Audrey
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht