Bereidingswijze
Verwarm uw oven voor op 180 ° C met een rooster in het midden. Zet een niet-ingevette broodvorm binnen handbereik klaar.
Stap 1 – Maak de karamel :
- Doe de suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Raak de suiker niet meer aan - niet roeren; maar je kunt de pan af en toe schudden. Laat de suiker smelten, bubbelen en goudbruin kleuren. Let goed op en als de karamel amberkleurig wordt, haal dan onmiddellijk van het vuur en giet de karamel gelijkmatig over de bodem van de pan. Zet opzij om af te koelen en uit te harden.
Stap 2
– Klop in een grote mengkom de gecondenseerde melk, kokosmelk, eieren, vanille-extract en geraspte kokosnoot door elkaar. Giet het mengsel in de broodvorm (over de bovenkant van de karamel).
Stap 3
– Plaats de broodvorm in een grotere schaal en vul de grotere ovenschaal met water tot minstens 1/4 van de zijkanten van de broodvorm. Bak gedurende 50-55 minuten, tot de bovenste korst licht goudbruin en stevig aanvoelt. Breng de vlaai over naar een koelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
Stap 4
– Plaats de pan, als hij afgekoeld is, in ongeveer 5 cm redelijk warm water, zodat de karamel op de bodem van de pan weer zacht wordt. Ga met een mes langs de randen van de pan. Keer een bord om boven de pan, houd hem stevig vast en draai hem snel om.
Bestrooi voor het serveren met geraspte kokos.
Stap 1 – Maak de karamel :
- Doe de suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Raak de suiker niet meer aan - niet roeren; maar je kunt de pan af en toe schudden. Laat de suiker smelten, bubbelen en goudbruin kleuren. Let goed op en als de karamel amberkleurig wordt, haal dan onmiddellijk van het vuur en giet de karamel gelijkmatig over de bodem van de pan. Zet opzij om af te koelen en uit te harden.
Stap 2
– Klop in een grote mengkom de gecondenseerde melk, kokosmelk, eieren, vanille-extract en geraspte kokosnoot door elkaar. Giet het mengsel in de broodvorm (over de bovenkant van de karamel).
Stap 3
– Plaats de broodvorm in een grotere schaal en vul de grotere ovenschaal met water tot minstens 1/4 van de zijkanten van de broodvorm. Bak gedurende 50-55 minuten, tot de bovenste korst licht goudbruin en stevig aanvoelt. Breng de vlaai over naar een koelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
Stap 4
– Plaats de pan, als hij afgekoeld is, in ongeveer 5 cm redelijk warm water, zodat de karamel op de bodem van de pan weer zacht wordt. Ga met een mes langs de randen van de pan. Keer een bord om boven de pan, houd hem stevig vast en draai hem snel om.
Bestrooi voor het serveren met geraspte kokos.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker klassiek dessert van de Franse Antillen gemaakt met kokosmelk, geraspte kokos en vanille.
Ingrediënten
400 ml + 1 el gezoete gecondenseerde melk
300 ml kokosmelk (blik)
3 grote eieren
1 tl vanille-extract (of zaadjes van ½ vanillestokje)
95 g ongezoete geraspte kokosnoot (plus extra voor garnering)
Voor de karamel:
100 g suiker
300 ml kokosmelk (blik)
3 grote eieren
1 tl vanille-extract (of zaadjes van ½ vanillestokje)
95 g ongezoete geraspte kokosnoot (plus extra voor garnering)
Voor de karamel:
100 g suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
1 broodvorm of cakevorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Antiliaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493726
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pardon your French - chef = Audrey
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch