Bereidingswijze
Los het groentebouillonblokje in heet water op en breng dit aan de kook. Blancheer de blokjes peen enkele minuten en voeg dan de courgette blokjes toe. Proef even voor de juiste bite.
Giet de groente door een zeef en vang het vocht op. Dit heeft veel smaak en is ideaal om de macaroni in te koken. Kook de macaroni in de groentebouillon ( eventueel met water aangevuld) volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar . Giet af en zet opzij.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee. Dan mag de tomatenpuree erbij om even mee te bakken. Roer alles goed door, breng op smaak met peper en zout , haal uit de pan en zet opzij.
Bak het rundergehakt in een scheutje olijfolie rul en gaar. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg alle groente toe aan de pan en roer er de in stukjes gesneden gepelde tomaten door. Laat 3 minuten pruttelen.
Vul de bodem van een ingevette ovenschotel met de macaroni. Verdeel er de groente en het gehakt over. Verdeel er dan de inhoud van het pakje tomato frito over. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de schotel samen met de ovengratin.
Zet de schotel voor 20 minuten in een oven, die op 200 graden is voorverwarmd. Garneer met ringetjes bosui of peterselie .
Giet de groente door een zeef en vang het vocht op. Dit heeft veel smaak en is ideaal om de macaroni in te koken. Kook de macaroni in de groentebouillon ( eventueel met water aangevuld) volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar . Giet af en zet opzij.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee. Dan mag de tomatenpuree erbij om even mee te bakken. Roer alles goed door, breng op smaak met peper en zout , haal uit de pan en zet opzij.
Bak het rundergehakt in een scheutje olijfolie rul en gaar. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg alle groente toe aan de pan en roer er de in stukjes gesneden gepelde tomaten door. Laat 3 minuten pruttelen.
Vul de bodem van een ingevette ovenschotel met de macaroni. Verdeel er de groente en het gehakt over. Verdeel er dan de inhoud van het pakje tomato frito over. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de schotel samen met de ovengratin.
Zet de schotel voor 20 minuten in een oven, die op 200 graden is voorverwarmd. Garneer met ringetjes bosui of peterselie .
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gisteren waren ze er weer onze 2 jonge rakkers van 12 en 9 met hun ouders. Ik kan deze goede eters af en toe een groot plezier doen met een bord macaroni , gehakt en groente. Zo werd deze schotel met eenvoudige ingrediënten en eren topping van 2 soorten kaas een hit. En dan dacht ik nog veel te veel gemaakt te hebben, maar déze 2 zijn goede eters en alles ging schoon op. Ik had voor de kleinkinderen de champignons uit de groente gevist,( die worden nóg niet met smaak gegeten) vandaar de 2 aparte schotels.
Ingrediënten
400 gram macaroni
1 grote ui in kwart ringen
2 teen knoflook geperst
150 gram kastanje champignons schoon in vieren
1 courgette gewassen en in kleine blokjes
1 ½ winterpeen geschild in kleine blokjes
1 bouillonblokje groente met minder zout
1 ½ el Italiaanse kruiden
500 gram rundergehakt
1 blik gepelde tomaten
1 pakje tomato frito
1 blikje tomatenpuree
1 maxi bol mozzarella
1 zakje kaas ovengratin
1 grote ui in kwart ringen
2 teen knoflook geperst
150 gram kastanje champignons schoon in vieren
1 courgette gewassen en in kleine blokjes
1 ½ winterpeen geschild in kleine blokjes
1 bouillonblokje groente met minder zout
1 ½ el Italiaanse kruiden
500 gram rundergehakt
1 blik gepelde tomaten
1 pakje tomato frito
1 blikje tomatenpuree
1 maxi bol mozzarella
1 zakje kaas ovengratin
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel, pan, snijplank en mes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493724
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht