Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ?C. Vet de ovenschaal in.
kook de aardappels gaar en maak hier puree van
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 2 min. rul. Voeg de vadouvan en prei toe en bak 5 min. mee. .
Verdeel de helft van de puree over de bodem van de ovenschaal.
Schep er het gehaktprei mengsel op en verdeel er de rest van de puree erover. Bestrooi met de kaas.
Laat de kaas in ca. 10 min. Smelten in de oven. mag ook iets langer dat het goed warm is
kook de aardappels gaar en maak hier puree van
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 2 min. rul. Voeg de vadouvan en prei toe en bak 5 min. mee. .
Verdeel de helft van de puree over de bodem van de ovenschaal.
Schep er het gehaktprei mengsel op en verdeel er de rest van de puree erover. Bestrooi met de kaas.
Laat de kaas in ca. 10 min. Smelten in de oven. mag ook iets langer dat het goed warm is
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
ik ben gek op ovenschotels en dit is er een van waarvan ik zoiets heb heerlijk.En het is vrij eenvoudig geen poespas of wat dan ook
Ingrediƫnten
1 tl vadouvan
400 g gesneden prei
1 kg stampot aardappels of kruimige aardappels om puree van te maken
2 el olijfolie
350 g mager rundergehakt
125 g geraspte 30+ kaas
1 ovenschaal (20 x 25 cm)
400 g gesneden prei
1 kg stampot aardappels of kruimige aardappels om puree van te maken
2 el olijfolie
350 g mager rundergehakt
125 g geraspte 30+ kaas
1 ovenschaal (20 x 25 cm)
Leuke tips
je kan het met verschillende groentes doen dat je lekker lijkt of met kruiden wisselen naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493720
Homepage ID
3036796
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht