Wilde rijst met paddenstoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/15/2022 - 11:17
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wrijf de verschillende soorten paddenstoelen droog schoon en snij ze in plakjes.
Pel de sjalotten en hak ze zo fijn mogelijk.
Fruit ze glazig in het mengsel van olie en boter in de wok.
Voeg alle paddenstoelen toe en roerbak ze gedurende 2 à3 minuten. Giet de sojasaus bij.
Kruid met peper en een mespunt dragon.
Schep het paddenstoelen mengsel onder de warme rijst en serveer meteen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik hadt op een dag zin om eens vegetarisch te eten en aangezien ik nog 3 soorten paddenstoelen hebt in de koelkast hebt ik dit dan klaargemaakt met wilde rijst.  
Ingrediënten
500 g gemengde paddenstoelen (Parijse champignons , oesterzwammen en shiitake)
2 flinke sjalotten
225 g wilde rijst
25 g boter
2 el olie
2 el donkere sojasaus
dragon
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
wok - kookpot of rijstkoker - borsteltje
Leuke tips
TIP: Wilde rijst is strikt gesproken geen rijst maar een aanverwante grassoort met een nootachtige smaak. U kunt hem in dit recept wel vervangen door gewone bruine (zilvervlies)-rijst , of beide soorten mengen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493717
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Peter6003