Bereidingswijze
Doe de olijven , kappertjes , knoflook , ansjovis en kruiden in een keukenrobot of blender. Druppel tijdens het mixen de olijfolie in.
Bewaar koel in een afgesloten pot.
Bewaar koel in een afgesloten pot.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tapenade is afgeleid van het Provençaalse 'tapeno' (kappertjes). Hij is prima in gerechten en sauzen. Op geroosterd brood is het een heerlijk hapje en u kunt er groenten mee opvullen.
Ingrediënten
200 g zwarte olijven , ontpit
50 g gespoelde kappertjes
2 teentjes knoflook
4 gespoelde , gezouten ansjovisfilets
1 dl olijfolie
Provençaalse kruiden
peper en zeezout
50 g gespoelde kappertjes
2 teentjes knoflook
4 gespoelde , gezouten ansjovisfilets
1 dl olijfolie
Provençaalse kruiden
peper en zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenrobot of blender - glazen pot met deksel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493715
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht