Bereidingswijze
Leg 48 uur voor de bereiding de truffel en eieren samen in een vacuüm doos zodat de eieren het truffelaroma overnemen.
Spoel , borstel en schil de truffels. Snij de truffel in dunne plakjes en de schillen in stukjes. Versnipper de sjalotjes.
Stoof de sjalotjes in wat boter en doe er de plakjes truffels bij. Bevochtig met port en wijn en laat 15 minuten zachtjes inkoken. Haal de plakjes truffels uit de pan. Giet de bouillon bij het kookvocht en laat tot de helft inkoken. Bind de saus en doe er de truffelschilletjes en een klontje boter bij.
Klop de eieren los met de room en kruid met peper , zout en nootmuskaat. Vermeng de truffelplakjes met een beetje van de saus.
Bak een eierpannenkoek (aan één kant) , schep een eetlepel truffelsaus in het midden en rol de omelet voorzichtig op. Garneer met een plakje truffel en wat saus , peterselie en broodcroûtons.
Herhaal dit telkens male tot het eiermengsel opgebruikt is.
Spoel , borstel en schil de truffels. Snij de truffel in dunne plakjes en de schillen in stukjes. Versnipper de sjalotjes.
Stoof de sjalotjes in wat boter en doe er de plakjes truffels bij. Bevochtig met port en wijn en laat 15 minuten zachtjes inkoken. Haal de plakjes truffels uit de pan. Giet de bouillon bij het kookvocht en laat tot de helft inkoken. Bind de saus en doe er de truffelschilletjes en een klontje boter bij.
Klop de eieren los met de room en kruid met peper , zout en nootmuskaat. Vermeng de truffelplakjes met een beetje van de saus.
Bak een eierpannenkoek (aan één kant) , schep een eetlepel truffelsaus in het midden en rol de omelet voorzichtig op. Garneer met een plakje truffel en wat saus , peterselie en broodcroûtons.
Herhaal dit telkens male tot het eiermengsel opgebruikt is.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Over omellette Royal :
De 'Omellette Royal' uit de oude Franse keuken is er eentje om u tegen te zeggen. Charles X vond ze verrukelijk. De koks bereidden ze met duifjesborst , truffels , room en witte port. De omelet zelf werd gemaakt van fazanteeieren.
Dit recept is een variant , zonder duifjesborst en fazanteieren
De 'Omellette Royal' uit de oude Franse keuken is er eentje om u tegen te zeggen. Charles X vond ze verrukelijk. De koks bereidden ze met duifjesborst , truffels , room en witte port. De omelet zelf werd gemaakt van fazanteeieren.
Dit recept is een variant , zonder duifjesborst en fazanteieren
Ingrediënten
16 eieren
1 dl room
2 verse truffels
2 sjalotjes
100 g boter
1/2 dl olie
2 dl rode wijn
1 dl port
4 dl kalfsbouillon
broodcroûtons
gladde peterselie
1 dl room
2 verse truffels
2 sjalotjes
100 g boter
1/2 dl olie
2 dl rode wijn
1 dl port
4 dl kalfsbouillon
broodcroûtons
gladde peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote mengkom - garde - pan met antiaanbaklaag - stoofpannetje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493714
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht