Bereidingswijze
Borstel de paddenstoelen droog schoon en snij de grote exemplaren in plakjes.
Verhit de olie in een ruime pan of wok en roerbak de paddenstoelen heel kort.
Kruid ze met peper en zout.
Schep de paddenstoelen uit de pan en fruit er de fijngesnipperde knoflookteentje en het sjalotje in.
Deglaceer met de balsamico-azijn , laat even inkoken en giet het mengsel over de paddenstoelen.
Roer alles voorzichtig door elkaar en werk af met takjes peterselie.
Serveer warm of lauw
Verhit de olie in een ruime pan of wok en roerbak de paddenstoelen heel kort.
Kruid ze met peper en zout.
Schep de paddenstoelen uit de pan en fruit er de fijngesnipperde knoflookteentje en het sjalotje in.
Deglaceer met de balsamico-azijn , laat even inkoken en giet het mengsel over de paddenstoelen.
Roer alles voorzichtig door elkaar en werk af met takjes peterselie.
Serveer warm of lauw
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Laat u niet afschrikken , het schoonmaken van paddenstoelen is makkelijker dan u denkt. Een eenvoudig borsteltje doet wonderen en verder hoeven ze zelfs niet eens schoongespoeld te worden. Als ze eenmaal schoon zijn , zult u merken dat er geen enkel product te vinden is waarmee je zoveel kunt experimenteren. Laat het wonder dus geschieden. Ze kleuren goed bij eieren , in voorgerechten , bij vlees en vis en maken soepen geuriger. Dit is de droom van elke kok.
Ingrediënten
500 g gemengde wilde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood , boleten , cantharellen , dooierzwammen , pied de moutouns , tromepettes des morts)
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
gladde peterselie
peper en zout
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
gladde peterselie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
borsteltje
ruime pan of wok
ruime pan of wok
Leuke tips
Varieer tip :
Deze fricassee smaakt verrukkelijk als voorgerecht of als bijgerecht met een stukje vlees. U kunt hem ook als vulling gebruiken voor een smeuïge omelet , eventueel verrijkt met wat spek of gerookte ham.
Koop tip :
Het enige nadeel van bospaddenstoelen is , dat ze vrij duur zijn , boleten bijvoorbeeld , zijn als het ware een luxe-product geworden. Maar de boleten zijn ook gedroogd te koop en onder die vorm stukken goedkoper. Week ze voor en doe ze dan bij meer betaalbare soorten , zoals bijvoorbeeld Parijse champignons , oesterzwammen of shii-take. Zo kunt u toch volop van die bijzondere smaak en het haast bedwelmde aroma genieten !
Deze fricassee smaakt verrukkelijk als voorgerecht of als bijgerecht met een stukje vlees. U kunt hem ook als vulling gebruiken voor een smeuïge omelet , eventueel verrijkt met wat spek of gerookte ham.
Koop tip :
Het enige nadeel van bospaddenstoelen is , dat ze vrij duur zijn , boleten bijvoorbeeld , zijn als het ware een luxe-product geworden. Maar de boleten zijn ook gedroogd te koop en onder die vorm stukken goedkoper. Week ze voor en doe ze dan bij meer betaalbare soorten , zoals bijvoorbeeld Parijse champignons , oesterzwammen of shii-take. Zo kunt u toch volop van die bijzondere smaak en het haast bedwelmde aroma genieten !
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493713
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons. Een recept van Kurt Van Eeghem
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht