Bereidingswijze
Maal met een staafmixer alle ingrediënten voor de boemboe tot een smeuïge substantie.
Verhit een hapjespan of wok en fruit de boemboe eventjes aan. Voeg vervolgens de djeroek poeroet blaadjes toe. Dan de kip en bak deze al roerend mee. Voeg de basterdsuiker en de kokosmelk toe. Roer even alles goed door en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen , totdat de kip gaar is. Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel een snufje zout. Kook ondertussen de rijst . Kook de sperzieboontjes in water met de rest van het kippenbouillonblokje gaar. Giet de boontjes af , maar vang wat kookvocht op. Verdun de saus met iets van van kookvocht tot de juiste dikte. Vis voor serveren de limoenblaadjes uit de kip kerriestoof.
Serveer met de boontjes rijst en een lekker zuurtje van atjar of augurk.
Verhit een hapjespan of wok en fruit de boemboe eventjes aan. Voeg vervolgens de djeroek poeroet blaadjes toe. Dan de kip en bak deze al roerend mee. Voeg de basterdsuiker en de kokosmelk toe. Roer even alles goed door en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen , totdat de kip gaar is. Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel een snufje zout. Kook ondertussen de rijst . Kook de sperzieboontjes in water met de rest van het kippenbouillonblokje gaar. Giet de boontjes af , maar vang wat kookvocht op. Verdun de saus met iets van van kookvocht tot de juiste dikte. Vis voor serveren de limoenblaadjes uit de kip kerriestoof.
Serveer met de boontjes rijst en een lekker zuurtje van atjar of augurk.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kari Ajam of Ayam is een Indische Kip Kerrie. Lekker met rijst en sperzieboontjes . En met een verfrissend zuurtje van atjar of augurkjes. Je kunt deze Indische kip kerrie zo pittig maken als je zelf wilt. Gewoon wat meer sambal en/of rood pepertje met zaadjes toevoegen.De kerriesaus dikt nogal in. Verdun daarom de saus met wat kookwater van de sperzieboontjes tot de juiste dikte.
Ingrediënten
VOOR DE BOEMBOE
250 gram kipfilet of kippendij in stukjes
1 pakje kokosmelk van 200 ml
1 blokje kippenbouillon ( minder zout)
peper uit de molen naar smaak
eventueel een snufje zout
1 tl basterdsuiker
3 kaffir limoenblaadjes ( djeroek poeroet )
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank, mes , staafmixer, pannen
Leuke tips
Djeroek poeroet of kaffir limoen blaadjes kun je vervangen door 1 tl geraspte limoenschil per blaadje toe te voegen. Enkele stukjes limoenschil kan ook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493711
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Indische Gerechten eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht