Bereidingswijze
Snij de riblap, paddenstoelen, wortel en ui in beetklare stukken. Snij de knoflook fijn en de gember in vieren.
Doe een lepel boter in de Ninja en zet deze op sauteren (hot). Wacht tot de boter uitgebruist is en doe de helft van het vlees erbij. Braad totdat het vlees rondom bruin is en haal uit de pan. Doe hetzelfde met de tweede helft van het vlees. Zet de Ninja uit. Doe alle vlees in de pan en voeg paddo's, wortel, gember, ui, steranijs, kaneel, fenegriek, bouillon en zout toe. Roer alles door elkaar en voeg ~0,7 liter heet water toe.
Zet de Ninja Foodi op Slow cook, tijd 8 uur en plaats de deksel erop.
Na de kooktijd (ik stopte na ruim 6 uur) haal je de deksel van de pan en zet je de Ninja weer op sauteren om de saus in te koken. Eventueel voeg je wat maïzena toe om het proces te versnellen.
Klaar!
Doe een lepel boter in de Ninja en zet deze op sauteren (hot). Wacht tot de boter uitgebruist is en doe de helft van het vlees erbij. Braad totdat het vlees rondom bruin is en haal uit de pan. Doe hetzelfde met de tweede helft van het vlees. Zet de Ninja uit. Doe alle vlees in de pan en voeg paddo's, wortel, gember, ui, steranijs, kaneel, fenegriek, bouillon en zout toe. Roer alles door elkaar en voeg ~0,7 liter heet water toe.
Zet de Ninja Foodi op Slow cook, tijd 8 uur en plaats de deksel erop.
Na de kooktijd (ik stopte na ruim 6 uur) haal je de deksel van de pan en zet je de Ninja weer op sauteren om de saus in te koken. Eventueel voeg je wat maïzena toe om het proces te versnellen.
Klaar!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Ninja Foodi is best een behoorlijke investering, maar daartegen je kan verschillende kooktechnieken in één apparaat gebruiken. Dat betekend dat je minder apparaten in je keuken heb staan en alles kan in de vaatwasser. Er zijn wel twee verschillende deksels, dat maakt opbergen iets lastiger. Het nieuwere model heeft een gecombineerde deksel en is dus gemakkelijker in gebruik en opbergen.
Je kunt er in koken (sauteren), airfryen, stomen, hoge druk en slow cook en nog meer. Voor dit gerecht heb ik de sauteer en de slow kook functie gebruikt. Allemaal in dezelfde pan, super gemakkelijk.
Je kunt er in koken (sauteren), airfryen, stomen, hoge druk en slow cook en nog meer. Voor dit gerecht heb ik de sauteer en de slow kook functie gebruikt. Allemaal in dezelfde pan, super gemakkelijk.
Ingrediënten
500 gram runderriblap met een beetje vet
2 uien
handvol bospaddenstoelen
winterwortel
5 tenen knoflook
2 steranijs
1-2 cm gember
1 kaneelpijpje
2 tl cayennepeper
1 tl zout
2 el rund of groente bouillon
(als er al zout in de bouillon zit, geen extra zout toevoegen)
3 tl fenegriek
2 tl paprikapoeder
2 uien
handvol bospaddenstoelen
winterwortel
5 tenen knoflook
2 steranijs
1-2 cm gember
1 kaneelpijpje
2 tl cayennepeper
1 tl zout
2 el rund of groente bouillon
(als er al zout in de bouillon zit, geen extra zout toevoegen)
3 tl fenegriek
2 tl paprikapoeder
Leuke tips
De saus is geweldig.
Heerlijk met rijst of aardappel. Ik heb er gekookte biet bij gegeten als salade.
Liever geen koude salade, voeg dan sperziebonen of een andere stevig blijvende groente toe voordat je gaat slow cooken.
Heerlijk met rijst of aardappel. Ik heb er gekookte biet bij gegeten als salade.
Liever geen koude salade, voeg dan sperziebonen of een andere stevig blijvende groente toe voordat je gaat slow cooken.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493704
Homepage ID
1413440
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht