Bereidingswijze
-Verhit een scheutje olie in een grote pan.
-Voeg het varkensvlees toe in 2-3 porties en bruin gedurende 6-8 minuten per portie, breng met een schuimspaan over op een bord. Voeg de hele sjalot toe en bak 2-3 minuten tot ze bruin zijn, en leg ze dan op een bord.
-Bak ondertussen het spek in een grote braadpan met een scheutje olie in 4-5 minuten knapperig, schep het dan uit met een schuimspaan en zet opzij. Doe de ui en bleekselderij in de braadpan met de boter en kook 6-8 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
-Voeg het varkensvlees, spek, 300 ml cider en bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Dek de braadpan gedeeltelijk af en laat 1 uur zachtjes sudderen. Voeg de sjalotten toe en kook nog eens 1-1½ uur tot het varkensvlees zacht is
-Meng de maizena in een kleine kom met de 1 el cider, voeg toe aan de braadpan en kook 5 minuten, al roerend, om de saus in te dikken.
- Roer de crème fraîche, mosterd en het grootste deel van de dragon erdoor, breng op smaak en voeg nog een scheutje cider toe.
-Serveer bestrooid met de resterende dragon
-Voeg het varkensvlees toe in 2-3 porties en bruin gedurende 6-8 minuten per portie, breng met een schuimspaan over op een bord. Voeg de hele sjalot toe en bak 2-3 minuten tot ze bruin zijn, en leg ze dan op een bord.
-Bak ondertussen het spek in een grote braadpan met een scheutje olie in 4-5 minuten knapperig, schep het dan uit met een schuimspaan en zet opzij. Doe de ui en bleekselderij in de braadpan met de boter en kook 6-8 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
-Voeg het varkensvlees, spek, 300 ml cider en bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Dek de braadpan gedeeltelijk af en laat 1 uur zachtjes sudderen. Voeg de sjalotten toe en kook nog eens 1-1½ uur tot het varkensvlees zacht is
-Meng de maizena in een kleine kom met de 1 el cider, voeg toe aan de braadpan en kook 5 minuten, al roerend, om de saus in te dikken.
- Roer de crème fraîche, mosterd en het grootste deel van de dragon erdoor, breng op smaak en voeg nog een scheutje cider toe.
-Serveer bestrooid met de resterende dragon
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er gaat niets boven een stevige, langzaam gegaarde stoofpot tijdens de koude wintermaanden. Dit is een lekker en makkelijk gerecht dat je niet alleen met warmte zal vullen, maar ook je huis zal vullen met een heerlijke geur terwijl het pruttelt. Lekker met knapperig brood ; aardappelen of rijst.
Ingrediënten
Olijfolie om te frituren
1 kg varkensschouder, in blokjes van 2,5-3 cm gesneden
400 g sjalotten, gepeld
200 g spekreepjes
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, gehakt
Grote klont boter om in te bakken
300 ml medium-droge cider, plus 1 el extra en een scheutje
400 ml kippenbouillon
1 el maïzena
100 ml room
2 el dijonmosterd
Handje verse gehakte dragon
1 kg varkensschouder, in blokjes van 2,5-3 cm gesneden
400 g sjalotten, gepeld
200 g spekreepjes
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, gehakt
Grote klont boter om in te bakken
300 ml medium-droge cider, plus 1 el extra en een scheutje
400 ml kippenbouillon
1 el maïzena
100 ml room
2 el dijonmosterd
Handje verse gehakte dragon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493701
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - delicious-
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht