Bereidingswijze
-In een grote pan met zware bodem bakken we de ui in wat olijfolie op middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot het geurig en goudbruin is. Voeg gember, knoflook en verse kurkuma toe en bak 2-3 minuten tot de knoflook geurig en goudbruin is. Voeg het mosterdzaad, komijn, koriander en optionele kurkumakracht toe en bak nog 1-2 minuten.
-Voeg water, bouillon en zout toe. Breng aan de kook. Voeg azijn of citrus toe. (Ik hou van een scheutje limoen) Smaak. Pas het zout-, limoen- en kruidenniveau naar wens aan. Op dit punt heb je een smaakvolle basis om toe te voegen wat je lekker vindt. Je kunt dit ook in porties in de koelkast of vriezer bewaren voor later gebruik.
Onthoud dat ongekookte pasta en bonen in omvang verdubbelen of verdrievoudigen, dus voeg matig toe (120 g droge pasta)
Denk eraan om na te denken en verstandig te zijn over de kooktijden voor elk ingrediënt dat u toevoegt.
-Voeg water, bouillon en zout toe. Breng aan de kook. Voeg azijn of citrus toe. (Ik hou van een scheutje limoen) Smaak. Pas het zout-, limoen- en kruidenniveau naar wens aan. Op dit punt heb je een smaakvolle basis om toe te voegen wat je lekker vindt. Je kunt dit ook in porties in de koelkast of vriezer bewaren voor later gebruik.
Onthoud dat ongekookte pasta en bonen in omvang verdubbelen of verdrievoudigen, dus voeg matig toe (120 g droge pasta)
Denk eraan om na te denken en verstandig te zijn over de kooktijden voor elk ingrediënt dat u toevoegt.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kurkuma Bouillon Detox Soep - een natuurlijk genezende, rustgevende en geruststellende soep . Veganistisch en vol antioxidanten, U kan zelf samenstellen en mengen met de andere soepopties .
Ingrediënten
1-2 eetlepels olijfolie (of ghee)
1 ui - gesnipperd
1 eetlepel verse gember, geraspt of fijngehakt
4-5 teentjes knoflook - geraspt of fijngehakt
1-2 theelepels kurkumapoeder (of 2-3 theelepels verse kurkuma, fijn geraspt – of een beetje van beide
¼ theelepel mosterdzaad (optioneel)
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
¾ – 1 theelepel zout
1 L water
1 L groente- of kippenbouillon
¼ theelepel cayennepeper, of meer naar smaak
Knijp limoensap of citroensap (naar smaak) of 1-2 theelepels appelciderazijn (naar smaak)
Andere soepopties:
Midden-Oosterse "Minestrone"
100 g basmatirijst (droog) of pasta, quinoa
100 g kleine droge linzen
200 g gekookte kikkerererwten (of ingeblikt, uitgelekt)
1 blikje in blokjes gesneden vuurgeroosterde tomaten (of gebruik 200 g verse, in blokjes gesneden tomaten)
breng op smaak met limoen en zout naar smaak, een scheutje olijfolie en verse korianderblaadjes
Kikkererwten Bloemkool Boerenkool Noodle
200 g gekookte kikkererwten (of kip)
120 g droge noedels (rijstnoedels zijn goed)
200 g gehakte bloemkool (optioneel)
2 grote handenvol gesneden boerenkool
scheutje limoen
Garneer met verse kruiden: koriander, lente-uitjes, dille, serveer met limoen en een scheutje olijfolie.
Andere optionele toevoegingen:
wortelen, selderij, venkel, broccoli, knolselderij, bloemkool, tomaten, paprika, groenten en om het romig te maken, voeg eventueel kokosmelk toe!!!
1 ui - gesnipperd
1 eetlepel verse gember, geraspt of fijngehakt
4-5 teentjes knoflook - geraspt of fijngehakt
1-2 theelepels kurkumapoeder (of 2-3 theelepels verse kurkuma, fijn geraspt – of een beetje van beide
¼ theelepel mosterdzaad (optioneel)
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
¾ – 1 theelepel zout
1 L water
1 L groente- of kippenbouillon
¼ theelepel cayennepeper, of meer naar smaak
Knijp limoensap of citroensap (naar smaak) of 1-2 theelepels appelciderazijn (naar smaak)
Andere soepopties:
Midden-Oosterse "Minestrone"
100 g basmatirijst (droog) of pasta, quinoa
100 g kleine droge linzen
200 g gekookte kikkerererwten (of ingeblikt, uitgelekt)
1 blikje in blokjes gesneden vuurgeroosterde tomaten (of gebruik 200 g verse, in blokjes gesneden tomaten)
breng op smaak met limoen en zout naar smaak, een scheutje olijfolie en verse korianderblaadjes
Kikkererwten Bloemkool Boerenkool Noodle
200 g gekookte kikkererwten (of kip)
120 g droge noedels (rijstnoedels zijn goed)
200 g gehakte bloemkool (optioneel)
2 grote handenvol gesneden boerenkool
scheutje limoen
Garneer met verse kruiden: koriander, lente-uitjes, dille, serveer met limoen en een scheutje olijfolie.
Andere optionele toevoegingen:
wortelen, selderij, venkel, broccoli, knolselderij, bloemkool, tomaten, paprika, groenten en om het romig te maken, voeg eventueel kokosmelk toe!!!
Leuke tips
Een klein scheutje olijfolie (gesmolten ghee of kokosolie) over de soep helpt de voedingsstoffen in kurkuma te binden en gemakkelijker in het lichaam te absorberen. Je kunt ook kokosmelk toevoegen voor een romige versie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493697
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Sylvia Fountaine
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch