Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C en snij de groenten.
BAK ZOETE AARDAPPELEN:
-Snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met een beetje olijfolie en een flinke snuf zout en peper van vijf vingers. Spreid uit en bak in het midden van de oven tot ze knapperig en zacht zijn, 20-25 minuten.
KOOK QUINOA:
-Breng tegelijkertijd quinoa, water en een snufje zout aan de kook in een middelgrote pan. Zodra het kookt, dek af, zet het vuur laag en kook tot al het water ongeveer 15 minuten is verdwenen. Zet het vuur uit en laat afgedekt staan. Pluis voor het serveren.
VULLING:
-Verhit ook tegelijkertijd, in een grote koekenpan, olie op middelhoog vuur. Fruit de uien 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg knoflook, maïs en paprika toe en zet het vuur lager, bak tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout, komijn, koriander en oregano. Opzij zetten. Als de zoete aardappelen gaar zijn, voeg je ze toe aan deze groenten.
MENG DE Peruviaanse Groene Saus (AJI VERDE-SAUS):
-Terwijl de groenten sauteren, meng je de Aji Verde-ingrediënten samen met een blender. Begin met cashewnoten en water, meng tot een glad en romig geheel en schraap langs de zijkanten. Voeg de resterende knoflook, chili, zout, koriander en limoensap toe. Mix tot een relatief glad mengsel. Schraap het in een kleine kom.
DE ZWARTE BONEN:
-Plaats 1 blik zwarte bonen in een middelgrote pan en breek ze met een vork. Voeg 6 cl water (of meer) toe om los te maken. Verwarm zachtjes op middelhoog vuur en klop met een vork tot ze glad en romig zijn. Voeg een scheutje olijfolie, zout en kruiden toe. Als je er niet om geeft dat het "veganistisch" is, roer er dan geraspte melty kaas of een klodder zure room door voor extra rijkdom. Klop met een vork tot romig en smaakvol. Je wilt dat deze een beetje zout zijn. Dek af en zet het vuur uit.
MONTEER BURRITOS:
-Verwarm tortilla's tot ze zacht en buigzaam zijn (op een gasvlam, of in de oven op het rooster). Verspreid met opgeklopte zwarte bonen "de lijm", een paar eetlepels quinoa, 1/2 kop groenten en 2-3 eetlepels Peruaanse Groene Saus. Rol op en stop de uiteinden zo goed mogelijk naar binnen. Genieten van!
BAK ZOETE AARDAPPELEN:
-Snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met een beetje olijfolie en een flinke snuf zout en peper van vijf vingers. Spreid uit en bak in het midden van de oven tot ze knapperig en zacht zijn, 20-25 minuten.
KOOK QUINOA:
-Breng tegelijkertijd quinoa, water en een snufje zout aan de kook in een middelgrote pan. Zodra het kookt, dek af, zet het vuur laag en kook tot al het water ongeveer 15 minuten is verdwenen. Zet het vuur uit en laat afgedekt staan. Pluis voor het serveren.
VULLING:
-Verhit ook tegelijkertijd, in een grote koekenpan, olie op middelhoog vuur. Fruit de uien 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg knoflook, maïs en paprika toe en zet het vuur lager, bak tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout, komijn, koriander en oregano. Opzij zetten. Als de zoete aardappelen gaar zijn, voeg je ze toe aan deze groenten.
MENG DE Peruviaanse Groene Saus (AJI VERDE-SAUS):
-Terwijl de groenten sauteren, meng je de Aji Verde-ingrediënten samen met een blender. Begin met cashewnoten en water, meng tot een glad en romig geheel en schraap langs de zijkanten. Voeg de resterende knoflook, chili, zout, koriander en limoensap toe. Mix tot een relatief glad mengsel. Schraap het in een kleine kom.
DE ZWARTE BONEN:
-Plaats 1 blik zwarte bonen in een middelgrote pan en breek ze met een vork. Voeg 6 cl water (of meer) toe om los te maken. Verwarm zachtjes op middelhoog vuur en klop met een vork tot ze glad en romig zijn. Voeg een scheutje olijfolie, zout en kruiden toe. Als je er niet om geeft dat het "veganistisch" is, roer er dan geraspte melty kaas of een klodder zure room door voor extra rijkdom. Klop met een vork tot romig en smaakvol. Je wilt dat deze een beetje zout zijn. Dek af en zet het vuur uit.
MONTEER BURRITOS:
-Verwarm tortilla's tot ze zacht en buigzaam zijn (op een gasvlam, of in de oven op het rooster). Verspreid met opgeklopte zwarte bonen "de lijm", een paar eetlepels quinoa, 1/2 kop groenten en 2-3 eetlepels Peruaanse Groene Saus. Rol op en stop de uiteinden zo goed mogelijk naar binnen. Genieten van!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Peruaanse Burrito's met Aji Verde Saus gevuld met geroosterde zoete aardappel, verse maïs, paprika, quinoa en romige zwarte bonen, daarna besprenkeld met pittige Peruaanse Groene Saus. Een smaakbom! Veganistisch en heerlijk! (Lees het recept eerst door voordat je het maakt - ja, er zijn verschillende componenten hier, maar dit kan echt in een uur worden gemaakt.
Ingrediënten
1 kleine tot middelgrote yam of zoete aardappel, in blokjes gesneden
olijfolie
zout en peper naar smaak
150 g droge quinoa (of subrijst)
36 cl water
1 eetlepel olijfolie
1/2 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, grof gehakt
1 kop maïskorrels, of minder dan 1 kop bevroren maïs, of 1 kop in blokjes gesneden courgette)
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 poblano-chilipepertje
1/2 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 blik zwarte bonen
1 eetlepel olie
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel komijn
Veganistische Aji Verde Saus:
130 g rauwe cashewnoten
8 cl water
2 teentjes knoflook
1/2 – 1 jalapeno (of 1/2 serrano chili)
1/2 theelepel zout
150 g koriander, kleine stelen ok
1-2 eetlepels limoensap
4 extra grote tortilla's
olijfolie
zout en peper naar smaak
150 g droge quinoa (of subrijst)
36 cl water
1 eetlepel olijfolie
1/2 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, grof gehakt
1 kop maïskorrels, of minder dan 1 kop bevroren maïs, of 1 kop in blokjes gesneden courgette)
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 poblano-chilipepertje
1/2 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 blik zwarte bonen
1 eetlepel olie
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel komijn
Veganistische Aji Verde Saus:
130 g rauwe cashewnoten
8 cl water
2 teentjes knoflook
1/2 – 1 jalapeno (of 1/2 serrano chili)
1/2 theelepel zout
150 g koriander, kleine stelen ok
1-2 eetlepels limoensap
4 extra grote tortilla's
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Peruaanse BURRITO BOWLS:
-Schep wat warme opgeklopte zwarte bonen op de bodem van een kom. Top met wat quinoa, groenten en AJI VERDE Saus. Garneer met plakjes avocado, tomatenblokjes, koriander, pompoenpitten, zonnebloemspruiten.
-Schep wat warme opgeklopte zwarte bonen op de bodem van een kom. Top met wat quinoa, groenten en AJI VERDE Saus. Garneer met plakjes avocado, tomatenblokjes, koriander, pompoenpitten, zonnebloemspruiten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493696
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Sylvia Fountaine
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch