Thai kip met ananas-mango-chili dipsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/12/2022 - 10:41
Bereidingswijze
-Plet de chips tot kruimels en meng met bloem, pindakaas, de kruiden en 1 eetlepel koriander. Roer goed door elkaar, het wordt een beetje klonterig
-spoel de kipfilets af , en verdeel in reepjes en zet opzij
-meng ei en melk samen
-dip de kipfilets in de eierwas en vervolgens in het kruimelmengsel. Herhaal het proces nadat alle stukken zijn gecoat. (je kunt het mengsel lichtjes in de kip knijpen zodat het blijft zitten)
-verwarm een ​​grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg olie toe en zodra de pan klaar is, begint u voorzichtig uw kipfilet in de olie te plaatsen. Laat ze ongeveer 2 minuten bakken en draai ze dan voorzichtig om.
-Afhankelijk van de dikte van uw kippenreepjes kunnen ze een langere baktijd nodig hebben. 3-4 minuten aan elke kant op middelhoog moet het meest koken. Als je zeker wilt zijn dat ze gaar zijn, leg ze dan 10 minuten in een oven van 180°C na het frituren.
Chilisaus :
- mix chilisaus, mango, ananas en 1 eetlepel gehakte koriander door elkaar. Koel tot gebruik
Afbeelding
Thai kip met ananas-mango-chili dipsaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De knapperige unieke smaak vergezeld van de pittige zoete chilisaus is TOP ! 
Ingrediënten
450 g kipfilet
1 zak chips van 170 g zak ( geplet )
185 g bloem
36 g pindakaas
1 theelepel zeezout
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gegranuleerde knoflook
1 theelepel komijn
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels gehakte koriander
1 ei
12 cl melk
maïsolie om te frituren
Chilisaus :
255 g bereide zoete chilisaus
82 g fijngesneden mango
82 g fijngesneden ananas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493694
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Dennis Littley
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester