Bereidingswijze
Chili :
-Voeg in een grote koekenpan of pan de gesnipperde uien, knoflook en olijfolie toe. Fruit een paar minuten tot de uien licht gegaard zijn.
-Voeg gemalen vlees toe en begin met het bruiningsproces. Het kan zijn dat u extra olijfolie moet toevoegen.
-Bak al het vlees onder voortdurend roeren bruin om het vlees te breken. (misschien vindt u een zware draadgarde handig bij het breken van de brokken)
-Wanneer het vlees bruin is, voeg je kruiden toe, inclusief bruine suiker (onthoud dat je altijd meer kunt toevoegen nadat het een tijdje gekookt is).
-Voeg geplette tomaten en bier toe en combineer alle ingrediënten.
-Zet het vuur laag en laat het 1 – 2 uur sudderen, al roerend, zodat de chili niet aan de bodem van de pan blijft kleven.
-Als de chili te dik begint te worden, kun je kippenbouillon of water toevoegen om het de gewenste consistentie te geven. Proef en breng opnieuw op smaak naar eigen smaak.
Cincinnati Chili :
-Pasta koken volgens de instructies op de doos ; leg de pasta op de borden, dresser erover de chili, bonen, gesnipperde uien en geraspte cheddar kaas en geniet ervan!
-Voeg in een grote koekenpan of pan de gesnipperde uien, knoflook en olijfolie toe. Fruit een paar minuten tot de uien licht gegaard zijn.
-Voeg gemalen vlees toe en begin met het bruiningsproces. Het kan zijn dat u extra olijfolie moet toevoegen.
-Bak al het vlees onder voortdurend roeren bruin om het vlees te breken. (misschien vindt u een zware draadgarde handig bij het breken van de brokken)
-Wanneer het vlees bruin is, voeg je kruiden toe, inclusief bruine suiker (onthoud dat je altijd meer kunt toevoegen nadat het een tijdje gekookt is).
-Voeg geplette tomaten en bier toe en combineer alle ingrediënten.
-Zet het vuur laag en laat het 1 – 2 uur sudderen, al roerend, zodat de chili niet aan de bodem van de pan blijft kleven.
-Als de chili te dik begint te worden, kun je kippenbouillon of water toevoegen om het de gewenste consistentie te geven. Proef en breng opnieuw op smaak naar eigen smaak.
Cincinnati Chili :
-Pasta koken volgens de instructies op de doos ; leg de pasta op de borden, dresser erover de chili, bonen, gesnipperde uien en geraspte cheddar kaas en geniet ervan!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je nog nooit van Cincinnati Chili hebt gehoord, ben je niet in de minderheid. Deze American Classic is een regionaal Amerikaans gerecht dat zijn weg vindt naar eettafels in het hele land.
Ingrediënten
Chili :
2 eetlepels olijfolie
160 g zoete ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels bruine suiker
225 g donker bier
900 g gemalen rundvlees natuur
450 g geplette tomaat ( of 1 blik)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel corn masa of fijne maïsmeel
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zeezout of naar smaak
Cincinnati :
220 g cheddar kaas versnipperd
1 grote zoete ui gesnipperd
450 g g linguine pasta ( gekookt volgens verpakking)
170 g kidneybonen of chilibonen
170 g pinto bonen of bonen naar keuze
1 L beef chili van het recept
2 eetlepels olijfolie
160 g zoete ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels bruine suiker
225 g donker bier
900 g gemalen rundvlees natuur
450 g geplette tomaat ( of 1 blik)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel corn masa of fijne maïsmeel
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zeezout of naar smaak
Cincinnati :
220 g cheddar kaas versnipperd
1 grote zoete ui gesnipperd
450 g g linguine pasta ( gekookt volgens verpakking)
170 g kidneybonen of chilibonen
170 g pinto bonen of bonen naar keuze
1 L beef chili van het recept
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493693
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Dennis Littley
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht