Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Beboter een ovenschaal van dat bij je gesneden brood past, met niet te veel ruimte aan de zijkanten.
-Meng in een aparte kom het krabvlees met de Italiaanse kruiden, peterselie, bieslook, citroensap, Old Bay-kruiden en cayennepeper.
-Kruid met zout en zwarte peper.
-Beboter elk plakje stokbrood en zet de plakken rechtop in de voorbereide ovenschaal. Schep en stop het krabmengsel gelijkmatig tussen de sneetjes brood.
-Klop in een aparte kom eieren met de melk, de koffieroommelk, 1 theelepel zout en 1 theelepel zwarte peper. Giet het mengsel gelijkmatig over het brood en laat 10 minuten staan.
- rijkelijk bestrooien met de kaas
- bak de broodpudding 30-35 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.
-Beboter een ovenschaal van dat bij je gesneden brood past, met niet te veel ruimte aan de zijkanten.
-Meng in een aparte kom het krabvlees met de Italiaanse kruiden, peterselie, bieslook, citroensap, Old Bay-kruiden en cayennepeper.
-Kruid met zout en zwarte peper.
-Beboter elk plakje stokbrood en zet de plakken rechtop in de voorbereide ovenschaal. Schep en stop het krabmengsel gelijkmatig tussen de sneetjes brood.
-Klop in een aparte kom eieren met de melk, de koffieroommelk, 1 theelepel zout en 1 theelepel zwarte peper. Giet het mengsel gelijkmatig over het brood en laat 10 minuten staan.
- rijkelijk bestrooien met de kaas
- bak de broodpudding 30-35 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onweerstaanbaar lekker ! Gemaakt met krab, boter, brood, room, gruyère kaas, Italiaanse kruiden en verse peterselie om maar een paar ingrediënten te noemen.
Ingrediënten
450 g krabvlees
2 theelepels vers citroensap
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel Old Bay-kruiden
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 Eetlepel fijngehakte peterselie
1 Eetlepel fijngesneden bieslook
zout en versgemalen peper
ongezouten boter, verzacht, plus meer voor het invetten van de schaal
Een eendags oud stokbrood - brood gesneden in plakjes van 2 cm
4 grote eieren
24 cl melk
24 cl koffieroommelk
400 g geraspte gruyère kaas
2 theelepels vers citroensap
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel Old Bay-kruiden
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 Eetlepel fijngehakte peterselie
1 Eetlepel fijngesneden bieslook
zout en versgemalen peper
ongezouten boter, verzacht, plus meer voor het invetten van de schaal
Een eendags oud stokbrood - brood gesneden in plakjes van 2 cm
4 grote eieren
24 cl melk
24 cl koffieroommelk
400 g geraspte gruyère kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493690
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht