Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak bruin en gaar. Voeg nu 4 el ketjap toe , samen met een verkruimeld runderbouillonblokje, 1 tl ketoembar en 2 tl sambal oelek, roer alles goed door en laat even sudderen.
Voeg de prei en de taugé toe en laat de groente enkele minuten meebakken.
Bekleed een goed ingevette quichevorm met het hartig taartdeeg.
Stort de helft van het mengsel in de vorm. Beleg vervolgens deze laag met plakjes komkommer. Leg er de rest van het gehakt met de groente bovenop.
Klop de crème fraîche los met de eieren. Voeg 1 el ketjap, een snufje zout en peper toe en klop alles goed door elkaar.
Giet deze saus op het gehakt. Ondertussen staat je oven al voorverwarmd ( hete lucht) op 190 graden.
Bak de quiche in circa 40 minuten gaar en bruin. Serveer eventueel met een zoetzure komkommersalade met rode ui.
Voeg de prei en de taugé toe en laat de groente enkele minuten meebakken.
Bekleed een goed ingevette quichevorm met het hartig taartdeeg.
Stort de helft van het mengsel in de vorm. Beleg vervolgens deze laag met plakjes komkommer. Leg er de rest van het gehakt met de groente bovenop.
Klop de crème fraîche los met de eieren. Voeg 1 el ketjap, een snufje zout en peper toe en klop alles goed door elkaar.
Giet deze saus op het gehakt. Ondertussen staat je oven al voorverwarmd ( hete lucht) op 190 graden.
Bak de quiche in circa 40 minuten gaar en bruin. Serveer eventueel met een zoetzure komkommersalade met rode ui.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In no time en zonder poespas en met eenvoudige ingrediënten een heerlijke quiche op tafel. Hartig taartdeeg, ui, knoflook, prei, taugé , rundergehakt en op smaak gemaakt met sambal , ketjap en korianderpoeder. Het aparte aan deze quiche is, dat er komkommerboogjes tussen 2 lagen gehaktvulling liggen, die voor een fris accentje zorgen. Lekker om te serveren met een zoetzure komkommersalade met rode ui.
Lang geleden maakte ik deze hartige-indische-taart van Project Gezond. Ook lekker en toch weer oh zo anders qua smaak. Lekker met een komkommersalade.
zoet-zure-komkommersalade-met-rode-ui
Lang geleden maakte ik deze hartige-indische-taart van Project Gezond. Ook lekker en toch weer oh zo anders qua smaak. Lekker met een komkommersalade.
zoet-zure-komkommersalade-met-rode-ui
Ingrediënten
500 g rundergehakt
100 g taugé schoongemaakt
100 ml crème fraîche
6 plakjes hartig taartdeeg ontdooid
4 eieren
3 tenen knoflook gesnipperd
1 komkommer gehalveerd zonder zaad in dunne boogjes
1 prei schoon in halve ringen
1 ui gesnipperd
1 runderbouillonblokje
5 el ketjap manis
2 tl sambal oelek( badjak)
1 tl ketoembar
100 g taugé schoongemaakt
100 ml crème fraîche
6 plakjes hartig taartdeeg ontdooid
4 eieren
3 tenen knoflook gesnipperd
1 komkommer gehalveerd zonder zaad in dunne boogjes
1 prei schoon in halve ringen
1 ui gesnipperd
1 runderbouillonblokje
5 el ketjap manis
2 tl sambal oelek( badjak)
1 tl ketoembar
Hulpmiddelen & keukengerei
Quichevorm, snijplank , pan en mes
Leuke tips
Op de foto de quiche in een vorm voor 2 personen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493687
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Smaakmenutie. Eigen tekst en foto's en kleine aanpassing naar smaak
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht