Bereidingswijze
- Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Maak ondertussen de uien, knoflook en gember schoon. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak even mee met het vlees. Roer alles goed door en bak nog zo'n 2 minuutjes.
- Voeg de sojasaus, bouillon, appelazijn, srirachasaus, sesamolie en suiker toe aan de pan en roer goed door. Doe het deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 3 uur of totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Haal dan het deksel van de pan en kook de saus in totdat je een mooie wat dikkere saus hebt.
- Snijd de lente ui in ringetjes en roer dit samen met de geroosterde sesamzaadjes door het vlees.
- Maak ondertussen de uien, knoflook en gember schoon. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak even mee met het vlees. Roer alles goed door en bak nog zo'n 2 minuutjes.
- Voeg de sojasaus, bouillon, appelazijn, srirachasaus, sesamolie en suiker toe aan de pan en roer goed door. Doe het deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 3 uur of totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Haal dan het deksel van de pan en kook de saus in totdat je een mooie wat dikkere saus hebt.
- Snijd de lente ui in ringetjes en roer dit samen met de geroosterde sesamzaadjes door het vlees.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer eens een andere variant op stoofvlees. Niet alleen lekker in de herfst en winter maar ook in de lente en zomer. Serveer er witte rijst en een frisse salade bij.
Ingrediënten
- 1 kilo riblappen
- zout en peper
- scheut zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 4 cm
- ½ liter runderbouillon
- 85 ml donkere sojasaus
- 85 ml appelazijn
- 2 el srirachasaus
- 4 el sesamolie
- 50 gram suiker
- 6 el geroosterde sesamzaadjes
- 4 lente uitjes
- zout en peper
- scheut zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 4 cm
- ½ liter runderbouillon
- 85 ml donkere sojasaus
- 85 ml appelazijn
- 2 el srirachasaus
- 4 el sesamolie
- 50 gram suiker
- 6 el geroosterde sesamzaadjes
- 4 lente uitjes
Leuke tips
Serveer met witte rijst en gewokte groenten of een frisse salade.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493682
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
eviekookt/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij