Bereidingswijze
Maak de soepgroenten schoon en snij ze fijn.
Pel de uien en snij ze in grove stukken.
Doe de groenten met het vlees in een grote kookpot en overgiet alles met 3 liter water. Doe er de laurier en de peperbolletjes bij bij en breng aan de kook.
Dek af en laat 2 uur zachtjes sudderen en schuim de soep tussendoor af.
Neem het vlees uit de bouillon. Zeef de bouillon en druk de meegekookte groenten goed uit.
Snij het vlees van de beenderen en verdeel het in blokjes.
Spoel de koolbladeren en snij ze in reepjes , de schoongemaakte prei in duimdikke ringen en schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in grove stukken.
Laat de verse groenten nog zo'n 15 minuten zacht koken in de gezeefde bouillon en doe 5 minuten voor het einde het vlees erbij.
Kruid naar smaak bij met peper en zout en werk af met rijkelijk veel gehakte peterselie en serveer ze goed heet.
Pel de uien en snij ze in grove stukken.
Doe de groenten met het vlees in een grote kookpot en overgiet alles met 3 liter water. Doe er de laurier en de peperbolletjes bij bij en breng aan de kook.
Dek af en laat 2 uur zachtjes sudderen en schuim de soep tussendoor af.
Neem het vlees uit de bouillon. Zeef de bouillon en druk de meegekookte groenten goed uit.
Snij het vlees van de beenderen en verdeel het in blokjes.
Spoel de koolbladeren en snij ze in reepjes , de schoongemaakte prei in duimdikke ringen en schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in grove stukken.
Laat de verse groenten nog zo'n 15 minuten zacht koken in de gezeefde bouillon en doe 5 minuten voor het einde het vlees erbij.
Kruid naar smaak bij met peper en zout en werk af met rijkelijk veel gehakte peterselie en serveer ze goed heet.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een krachtige goed gevulde soep met groenten en vlees voor de komende winterdagen die ik samen met mijn vader toen klaarmaakte en dit recept op mijn A4 schrift opgeschreven hebt.
Ingrediënten
1 kg ribben met vlees
1 kg ossenstaart
gemengde groenten (1 prei , 1/4 knolselder , 1 winterwortel)
2 middelgrote uien
700 g savooikool
250 g prei
400 g wortelen
750 g aardappelen
3 blaadjes laurier
gehakte peterselie
1 tl zwarte peperbolletjes
peper en zout
1 kg ossenstaart
gemengde groenten (1 prei , 1/4 knolselder , 1 winterwortel)
2 middelgrote uien
700 g savooikool
250 g prei
400 g wortelen
750 g aardappelen
3 blaadjes laurier
gehakte peterselie
1 tl zwarte peperbolletjes
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote kookpot - schuimspaan - zeef
Leuke tips
Van de beenderen van de ribben en ossenstaart maakt ik een vleesbouillon voor sauzen in vleesgerechten.
Doe de beenderen in een ovenschaal met wat olie en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal de beenderen uit de schaal en doe het in een kookpot en giet het vet weg.
Doe bij de beenderen , 2 grof gesneden uien , 2 grote grof gesneden wortelen , 2 grof gesneden preien en 2 grof gesneden selder en een kruidentuiltje en een tiental zwarte peperbolletjes en laat ze 1 1/2 uur zachtjes sudderen.
Zeef de bouillon en laat afkoelen en doe daarna in kleine en/of grote potjes voor in de diepvries.
Doe de beenderen in een ovenschaal met wat olie en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal de beenderen uit de schaal en doe het in een kookpot en giet het vet weg.
Doe bij de beenderen , 2 grof gesneden uien , 2 grote grof gesneden wortelen , 2 grof gesneden preien en 2 grof gesneden selder en een kruidentuiltje en een tiental zwarte peperbolletjes en laat ze 1 1/2 uur zachtjes sudderen.
Zeef de bouillon en laat afkoelen en doe daarna in kleine en/of grote potjes voor in de diepvries.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493681
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht