Bereidingswijze
Verkruimel de krab en snij de gamba's in de lengte doormidden.
Blancheer de taugé 1 minuut in licht gezouten kokend water en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de taugé met de krab , de gamba's , de lente-uitjes , de koriander , het limoensap en de sojasaus.
Laat de rijstvelletjes 2 à 3 minuten weken in ruim koud water in een glazen kom zodat ze zacht en bewerkelijk worden. Leg ze plat op een vochtige theedoek zodat de rijstvelletjes niet meteen opdrogen.
Verdeel de farce over de rijstvelletjes. Schep de vulling mooi in het midden , vouw dan de velletjes voorzichtig toe tot een beursje en bind ze toe met een sprietje bieslook.
Leg bakpapier op de bodem van het stoommandje en schik er de beursjes op. Zet het stoommandje boven op een kookpot met kokend water en laat gedurende 3 à 4 minuten onder deksel stomen.
Serveer dit direct op met dumplingssaus naar keuze.
Blancheer de taugé 1 minuut in licht gezouten kokend water en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de taugé met de krab , de gamba's , de lente-uitjes , de koriander , het limoensap en de sojasaus.
Laat de rijstvelletjes 2 à 3 minuten weken in ruim koud water in een glazen kom zodat ze zacht en bewerkelijk worden. Leg ze plat op een vochtige theedoek zodat de rijstvelletjes niet meteen opdrogen.
Verdeel de farce over de rijstvelletjes. Schep de vulling mooi in het midden , vouw dan de velletjes voorzichtig toe tot een beursje en bind ze toe met een sprietje bieslook.
Leg bakpapier op de bodem van het stoommandje en schik er de beursjes op. Zet het stoommandje boven op een kookpot met kokend water en laat gedurende 3 à 4 minuten onder deksel stomen.
Serveer dit direct op met dumplingssaus naar keuze.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is lekker licht en het is absoluut geen ingewikkelde en moeilijke bereiding.
Ingrediënten
200 g krabvlees
12 grote gamba's , schalen , koppen en darmen verwijderen
100 g taugé
2 lente uitjes , fijngesnipperd
2 el limoensap
1 el sojasaus
4 el verse gehakte koriander
12 rijstvelletjes
12 sprietjes bieslook
12 grote gamba's , schalen , koppen en darmen verwijderen
100 g taugé
2 lente uitjes , fijngesnipperd
2 el limoensap
1 el sojasaus
4 el verse gehakte koriander
12 rijstvelletjes
12 sprietjes bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot , vochtige theedoek , glazenschotel , stoommandje
Leuke tips
Als je geen stoommandje hebt kan je ook een metalen vergiet gebruiken dat net op een kookpot past.
Blancheer de sprietjes bieslook eerst gedurende één minuut , dan kan je ze makkelijker de beursjes knopen. Laat ze na het blancheren wel eerst schrikken in goed koud water.
Blancheer de sprietjes bieslook eerst gedurende één minuut , dan kan je ze makkelijker de beursjes knopen. Laat ze na het blancheren wel eerst schrikken in goed koud water.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493679
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht