Bereidingswijze
Kook de zuurkool met wat peperbolletjes, jeneverbessen en laurier en eventueel een scheutje Riesling in 20 minuten gaar. Alleen koken in water is ook prima.
Laat de zuurkool goed uitlekken en duw er nog vocht uit. Wel de verse rookworst 20 minuten in water nét tegen de kook aan. Laat vervolgens afkoelen en snij in plakjes. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit en laat uitlekken op keukenpapier. ( BEWAAR WAT ONGEBAKKEN SPEKJES VOOR GARNERING)
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Meng de zuurkool met de rookworst , casselerrib en de spekjes. Klop de eieren met crème fraîche en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zuurkool met het vlees in de vorm. Schenk er het eimengsel over en garneer de taart met wat achter gehouden plakjes rookworst, reepjes casselerrib en ongebakken spekjes.
Zet de taart laag in de oven , die voorverwarmd is op 200 graden boven en onder warmte. Bak de taart 30 - 35 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.
Laat even in de vorm wat afkoelen alvorens aan te snijden.
Laat de zuurkool goed uitlekken en duw er nog vocht uit. Wel de verse rookworst 20 minuten in water nét tegen de kook aan. Laat vervolgens afkoelen en snij in plakjes. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit en laat uitlekken op keukenpapier. ( BEWAAR WAT ONGEBAKKEN SPEKJES VOOR GARNERING)
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Meng de zuurkool met de rookworst , casselerrib en de spekjes. Klop de eieren met crème fraîche en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zuurkool met het vlees in de vorm. Schenk er het eimengsel over en garneer de taart met wat achter gehouden plakjes rookworst, reepjes casselerrib en ongebakken spekjes.
Zet de taart laag in de oven , die voorverwarmd is op 200 graden boven en onder warmte. Bak de taart 30 - 35 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.
Laat even in de vorm wat afkoelen alvorens aan te snijden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een taartje met de smaken van een vakantiestreek, waar fijne herinneringen van ons liggen. Ik heb de taart naar eigen smaak wat aangepast, omdat een en ander niet voorhanden was en uiteraard voor 2 personen. Heerlijk met een koel glaasje Riesling.
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg( 3 plakjes bladerdeeg)
400 gram verse zuurkool( 250 gr)
1 verse, grove, rookworst ( 1 runder rookworst)
50 gram casselerrib (plakjes vleeswaren)( fricandeau) in grove repen.
125 gram gerookte spekblokjes of reepjes
4 eetlepels crème fraîche( demi)
1 eetlepel pittige mosterd
4 eieren
2 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad
peper en zout
400 gram verse zuurkool( 250 gr)
1 verse, grove, rookworst ( 1 runder rookworst)
50 gram casselerrib (plakjes vleeswaren)( fricandeau) in grove repen.
125 gram gerookte spekblokjes of reepjes
4 eetlepels crème fraîche( demi)
1 eetlepel pittige mosterd
4 eieren
2 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, pan, snijplank, mes en taartvorm
Leuke tips
Lekker met een koel glaasje Riesling.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493676
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker Tafelen eigen tekst foto's en kleine aanpassingen
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht