Bereidingswijze
Zorg ervoor, dat het vlees op kamertemperatuur is. Dep het droog en bestrooi aan beide kanten met peper uit de molen en zout.
Verhit een scheut vloeibaar bakproduct in een pan en schroei het vlees in enkele minuten dicht en mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even aan de kant.
Fruit de ui, knoflook en de plakjes peen om en om bakkend circa 5 minuten. Blus af met de rode wijn. Leg de stooflappen terug in de pan en voeg ontbijtkoek, rozemarijn , de abrikozen en de kruidnagels toe . Giet er de bouillon overheen en zorg ervoor , dat het vlees onderstaat. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees in 2 - 3 uur mals, zacht en uit elkaar valt.
Verwijder de rozemarijn en de kruidnagels en breng op smaak met peper en zout .
Serveer met romige puree en een groene salade.
Verhit een scheut vloeibaar bakproduct in een pan en schroei het vlees in enkele minuten dicht en mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even aan de kant.
Fruit de ui, knoflook en de plakjes peen om en om bakkend circa 5 minuten. Blus af met de rode wijn. Leg de stooflappen terug in de pan en voeg ontbijtkoek, rozemarijn , de abrikozen en de kruidnagels toe . Giet er de bouillon overheen en zorg ervoor , dat het vlees onderstaat. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees in 2 - 3 uur mals, zacht en uit elkaar valt.
Verwijder de rozemarijn en de kruidnagels en breng op smaak met peper en zout .
Serveer met romige puree en een groene salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk ouderwets stoofpotje, zoals oma dat vroeger maakte. Een beetje zoetig door de ontbijtkoek en de abrikoos en een beetje kruidig.
Ingrediƫnten
800 gram rundvlees stooflappen
2 uien in halve ringen
2 teen knoflook uit de pers
1 winterpeen in plakjes
3 pakjes ontbijtkoek( volkoren) in blokjes
2 takjes rozemarijn
4 gedroogde abrikozen in reepjes
125 ml rode wijn
300 ml runderbouillon ( blokje met minder zout)
3 kruidnagels
2 uien in halve ringen
2 teen knoflook uit de pers
1 winterpeen in plakjes
3 pakjes ontbijtkoek( volkoren) in blokjes
2 takjes rozemarijn
4 gedroogde abrikozen in reepjes
125 ml rode wijn
300 ml runderbouillon ( blokje met minder zout)
3 kruidnagels
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpan, snijplank en mes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493669
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het zuiden. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht