Rundsvlees Vindaloo

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/09/2022 - 11:11
Bereidingswijze
-Gebruik een scherp keukenmes om het vlees in blokjes van 4 cm dik te snijden en breng de in blokjes gesneden over in een grote mengkom.
-voeg 1 theelepel zout en ½ theelepel vers gekraakte zwarte peper toe aan de mengkom. Gooi of roer het rundvlees voorzichtig om het grondig te bedekken met zout en peper. Opzij zetten.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je neutrale olie toe en draai je de pan om de bodem met olie te bedekken. Verhit olie op middelhoog vuur tot de olie heet en glanzend is.
Zodra de olie heet en glanzend is, voeg je de gekruide stukjes vlees toe aan de koekenpan.
-Bak aan alle kanten bruin is, ongeveer 6 minuten. Breng het gebruinde rundvlees over naar een bord of kom en zet opzij.
-Zet het vuur onder de koekenpan op medium. Giet de koekenpan niet af.
-Voeg gesnipperde ui toe aan de pan. Bak 15 minuten, onder regelmatig roeren, tot de ui bruin en gekarameliseerd is. Pas op dat u de uien niet verbrandt.
- Zodra de ui gekarameliseerd is, voeg je de gehakte knoflook toe aan de pan. Roer om op te nemen, laat dan uien en knoflook samen 2 minuten bakken of tot de knoflook zacht is geworden.
-Voeg na 2 minuten garam masala, komijn, paprika, kurkuma, gemalen mosterd, cayennepeper, gemalen gember en kaneel toe aan de pan. Roer om alle kruiden volledig op te nemen. Blijf roeren, bak 1 minuut of tot de kruiden geurig zijn.
- Voeg tomatenpuree toe aan de pan. Roer totdat de pasta en kruiden volledig zijn opgenomen.
- Schenk de appelciderazijn erbij om de koekenpan te blussen. Kook 2 tot 3 minuten, onder voortdurend roeren en schraap alle gebruinde stukjes die aan de bodem van de pan vastzitten.
-Giet de runderbouillon erbij en roer voorzichtig om op te nemen. Doe het gebruinde rundvlees terug in de pan en laat het mengsel op middelhoog vuur koken tot de vloeistof begint te koken.
-Wanneer de vloeistof net begint te koken, zet u het vuur laag tot medium-laag. Bedek de pan met deksel en laat het vlees en de saus 60 minuten sudderen. Roer tijdens het sudderen het mengsel af en toe en draai het vlees om als dat nodig is om een ​​gelijkmatige bereiding te garanderen.
Opmerking: als de saus te dik wordt, voeg dan zo nodig 1 tot 2 eetlepels runderbouillon toe om de saus weer dunner te maken. Roer om de bouillon volledig op te nemen voordat je meer toevoegt.
-Wanneer het rundvlees volledig gaar en zacht is en de saus is ingedikt tot de gewenste consistentie, proeft u de saus en past u indien nodig het zout aan. Opmerking: als de azijnsmaak te sterk is, roer dan ½ tot 1 volle theelepel bruine suiker erdoor en laat nog 2 tot 3 minuten sudderen.
-Als u tevreden bent met de smaak van de saus, haalt u de pan van het vuur.

-Verdeel rundvlees vindaloo in gelijke porties en serveer direct over basmatirijst met verwarmde naan en eventueel 1 tot 2 klodders Griekse yoghurt.
Afbeelding
Rundsvlees Vindaloo
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vindaloo is een Indiase curry die populair is in de regio van Goa en bekendstaat als een zeer pittig gerecht.=22px  Deze heerlijke curry is een éénpansgerecht met heerlijke diepte, prima smaak en kruiden die je alleen verwacht op restaurant . Het is bijna niet te geloven dat het zelfgemaakt is!
Ingrediënten
Voor het rundvlees :
1 kg rundsstoofvlees
1 theelepel zout
½ theelepel vers gekraakte zwarte peper
3 el eetlepels neutrale olie
Voor de saus :
1 middelgrote ui gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 theelepels garam masala
2 theelepels komijn
1 theelepel paprika
1 theelepel kurkuma
½ theelepel gemalen mosterd
½ theelepel cayennepeper (weglaten voor een mildere smaak)
½ theelepel gemalen gember
½ theelepel kaneel
2 eetlepels tomatenpuree
24 cl appelciderazijn
24 cl natriumarme runderbouillon plus meer indien nodig
Om te serveren (allemaal optioneel) :
-gekookte basmatirijst
-opgewarmde naan
-gewone Griekse yoghurt
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493668
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = cheryl Malik - pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester