Zoete en pittige Koreaanse Gochujang-noedels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/09/2022 - 10:56
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Tip – Kook de noedels niet te lang, anders wordt het uiteindelijke gerecht papperig.
Maak de saus :
-Roer de gochujang-pasta, hoisinsaus, donkere sojasaus, limoensap, sesamolie, knoflook en suiker in een kleine kom.
-Verhit plantaardige olie in een grote koekenpan / wok op hoog vuur.
-Als de olie heet is, voeg je de gemengde paprika, kool en wortelen toe en bak je ze een minuut op hoog vuur.
-Voeg de gekookte noedels en het sausmengsel toe en schep alles goed door elkaar met twee grote lepels of een tang.
-Garneer met groene uien en geroosterde sesamzaadjes.

Heet opdienen.
Afbeelding
Zoete en pittige Koreaanse Gochujang-noedels
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoet, pittig en hartig, deze Koreaanse Gochujang-noedels . Ze zijn een heerlijke snelle afwisseling . Makkelijk en lekker . Serveer alleen Gochujang-noedels of garneer met een gebakken ei. Je kunt er ook Koreaanse gegrilde kip, garnalen of gehaktballen bij serveren. Je kunt het in het weekend ook als bijgerecht bij je Koreaanse brunch serveren.
Ingrediënten
250 gram ongekookte rijstnoedels
3 eetlepels Gochujang-pasta ( kant en klaar te koop )
3 eetlepels Hoisinsaus
2 eetlepels donkere sojasaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel plantaardige olie
75 gram dun gesneden gemengde paprika's
70 gram gesnipperde kool
65 gram geraspte wortel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493667
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Neha
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester