Pikante Szechuan noedels met knoflook-chili olie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/09/2022 - 10:48
Bereidingswijze
Knoflook Chili-olie:
-Bak knoflook met plantaardige olie in een kleine pan tot het geurig wordt, ongeveer 30 seconden. Haal van het vuur en voeg de rest van de sausingrediënten toe aan de pan.
Kook noedels:
-Breng een grote pan water aan de kook en kook je noedels volgens de aanwijzingen. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
Saus toevoegen:
-Voeg zoveel van de Szechuan-chili-oliesaus toe, afhankelijk van uw smaak en kruidenniveau.
Serveren:
-Bestrooi met verse koriander, lente-uitjes en een snufje sesamzaadjes.

Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Pikante Szechuan noedels met knoflook-chili olie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige Szechuan noedels met knoflook chili olie zijn klaar in slechts 10 minuten! Brede noedels worden gegooid in een pittige, garlicky Szechuan-chili-oliesaus gemaakt met knoflook, Szechuan-chilipepers, sojasaus en verse kruiden.
Ingrediënten
100 g platte of brede Chinese tarwenoedels
1 stengel lente-uitjes - gesnipperd
handvol koriander - fijngehakt
sesamzaadjes - voor garnering
Szechuan Knoflook Chili Oliesaus ( zie bereiding)
3 teentjes knoflook - fijngehakt
1 à 2 eetlepels Szechuan chilivlokken - of naar smaak
3 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel donkere sojasaus - vervang door gewone sojasaus
2 tot 3 theelepels Chinese zwarte azijn - vervang door balsamico- of rijstwijnazijn
½ theelepel gember - geraspt
¼ theelepel zout - of naar smaak
¾ theelepel suiker - (optioneel)
Optioneel voor meer pit :
1 theelepel Lao Gan Ma Pittige Chili Crisp
1 theelepel hete chili-olie
fijngehakte Thaise pepers
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493666
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester