Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/08/2022 - 15:40
Bereidingswijze
Kneed alles voor de gehaktballetjes door elkaar en vorm 10 stevige balletjes. Bak ze om en om bruin in wat ongezouten roomboter en een scheutje olie. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.



Verhit water in een pan en los er het maggi blokje in op. Blancheer eerst de peen met de bleekselderij enkele minuten en voeg vervolgens de courgette toe. Blancheer even mee.

Giet af maar vang wat blancheer vocht op. Dit heeft veel smaak.

Fruit de ui met de knoflook in het overgebleven vet van de gehaktballetjes. Voeg paprika en ringetjes peper toe en fruit even mee. Voeg de champignonplakjes toe en bak mee. Voeg de geblancheerde groente toe. Dan gaan de blokjes verse tomaat erbij en 1 el tomatenpuree om ook even mee te bakken. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Een maggi blokje en wat blancheer vocht. Breng op smaak met peper uit de molen en wat pikant paprikapoeder naar smaak. Voeg 2 laurierblaadjes toe. Laat dit geheel circa 7 minuten zachtjes pruttelen.

Leg de balletjes in een ovenschaal en giet de saus erop. Zet voor 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schotel uit de oven en strooi er de mozzarella over. Laat de kaas even smelten en serveer met brood of pasta naar keuze.


Afbeelding
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Verdronken rundergehaktballetjes in groentesaus....
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de liefhebber een low carb gerecht als je het eet zonder brood of pasta. Manlief een stevige snee zelf gebakken brood erbij ( om de saus op te dippen) . En ikzelf had meer dan genoeg zonder een sneetje brood.
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES

200 gram rundergehakt
1 teen knoflook gesnipperd
1 sjalotje gesnipperd
1 el worcestershiresauce
paneermeel
peper en zout naar smaak

Kneed alles voor de gehaktballetjes door elkaar en vorm 10 stevige balletjes. Bak ze om en om bruin in wat ongezouten roomboter en een scheutje olie. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.

VOOR DE GROENTESAUS

½ winterpeen geschild in schuine plakken
2 stengels bleekselderij schoon in boogjes
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
stuk courgette in kwarten
5 grote kastanje champignons in plakjes
2 maggi blokjes
¼ rode peper zonder zaad in ringetjes
1 grote trostomaat in blokjes
½ blikje tomatenblokjes met kruiden
½ gele paprika in blokjes
2 blaadjes laurier
zakje geraspte mozzarella
pikant paprikapoeder, peper uit de molen en eventueel zout naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, hapjespan, snijplank en mes, ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493663
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47