Bereidingswijze
- Plaats de farro in een kom en giet er genoeg heet water op om een centimeter te bedekken. Laat weken terwijl je de overige ingrediënten klaarmaakt.
- Plaats de gedroogde paddenstoelen in een grote Pyrex-maatbeker of -kom en giet er 48 cl kokend water bij. Laat 30 minuten zitten.
- Giet de champignons af door een zeef die boven een kom is geplaatst en bekleed met kaasdoek of keukenpapier. Knijp de paddenstoelen uit boven de zeef en spoel ze vervolgens af met meerdere keren water om gruis te verwijderen. Hak grof als de stukken groot zijn en zet apart.
-Voeg de bouillon van de champignons toe aan de bouillon. Je zou in totaal circa 1,5 L moeten hebben (voeg indien nodig water toe). Doe in een pan, en breng aan de kook. Breng op smaak met zout.
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote, zware koekenpan met antiaanbaklaag.
-Voeg de ui toe. Kook, roer, tot het zacht begint te worden, ongeveer drie minuten. Voeg de verse champignons toe. Kook, roer, tot ze zacht beginnen te worden en gaan zweten. Voeg zout naar smaak, knoflook en rozemarijn toe. Blijf koken, vaak roerend, tot de champignons zacht zijn, ongeveer vijf minuten. Voeg de farro en de gereconstitueerde gedroogde paddenstoelen toe. Kook al roerend tot de farrokorrels gescheiden zijn en beginnen te knetteren, ongeveer twee minuten.
-Roer de wijn erdoor en kook al roerend tot de wijn is opgenomen. Voeg alles behalve ongeveer 24 cl van de bouillon toe en breng aan de kook.
-Dek af en laat 50 minuten sudderen of tot de farro zacht is; sommige van de korrels zullen beginnen te spreiden. -Verwijder het deksel en roer af en toe krachtig. Proef en breng op smaak. Er moet wat vloeistof in de pot achterblijven, maar niet te veel.
-Als de farro ondergedompeld is in bouillon, verhoog dan het vuur en kook tot er net genoeg is om de korrels te bevochtigen, zoals een saus. Als dat niet het geval is, roer dan de resterende bouillon erdoor. Als u niet meteen serveert, dek dan af en laat staan. Breng vlak voor het serveren weer aan de kook, voeg de Parmezaanse kaas, peterselie en peper toe en roer door elkaar. Haal van het vuur en serveer.
- Plaats de gedroogde paddenstoelen in een grote Pyrex-maatbeker of -kom en giet er 48 cl kokend water bij. Laat 30 minuten zitten.
- Giet de champignons af door een zeef die boven een kom is geplaatst en bekleed met kaasdoek of keukenpapier. Knijp de paddenstoelen uit boven de zeef en spoel ze vervolgens af met meerdere keren water om gruis te verwijderen. Hak grof als de stukken groot zijn en zet apart.
-Voeg de bouillon van de champignons toe aan de bouillon. Je zou in totaal circa 1,5 L moeten hebben (voeg indien nodig water toe). Doe in een pan, en breng aan de kook. Breng op smaak met zout.
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote, zware koekenpan met antiaanbaklaag.
-Voeg de ui toe. Kook, roer, tot het zacht begint te worden, ongeveer drie minuten. Voeg de verse champignons toe. Kook, roer, tot ze zacht beginnen te worden en gaan zweten. Voeg zout naar smaak, knoflook en rozemarijn toe. Blijf koken, vaak roerend, tot de champignons zacht zijn, ongeveer vijf minuten. Voeg de farro en de gereconstitueerde gedroogde paddenstoelen toe. Kook al roerend tot de farrokorrels gescheiden zijn en beginnen te knetteren, ongeveer twee minuten.
-Roer de wijn erdoor en kook al roerend tot de wijn is opgenomen. Voeg alles behalve ongeveer 24 cl van de bouillon toe en breng aan de kook.
-Dek af en laat 50 minuten sudderen of tot de farro zacht is; sommige van de korrels zullen beginnen te spreiden. -Verwijder het deksel en roer af en toe krachtig. Proef en breng op smaak. Er moet wat vloeistof in de pot achterblijven, maar niet te veel.
-Als de farro ondergedompeld is in bouillon, verhoog dan het vuur en kook tot er net genoeg is om de korrels te bevochtigen, zoals een saus. Als dat niet het geval is, roer dan de resterende bouillon erdoor. Als u niet meteen serveert, dek dan af en laat staan. Breng vlak voor het serveren weer aan de kook, voeg de Parmezaanse kaas, peterselie en peper toe en roer door elkaar. Haal van het vuur en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Puur 'la Bella Italia' , en super lekker ook al is het vegetarisch !
Ingrediënten
100 g gedroogde porcini-paddenstoelen
1 L kippenbouillon
300 g farro
2 eetlepels extra vierge olijfolie
200 g fijngehakte ui
500 g cremini-paddenstoelen of wilde paddenstoelen (of een mengsel van beide), schoongemaakt, bijgesneden en in plakjes gesneden
Zout naar smaak
2 grote teentjes knoflook, groene scheuten verwijderd, fijngehakt
2 theelepels gehakte verse rozemarijn
24 cl droge witte wijn
Versgemalen peper naar smaak
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g gehakte verse peterselie
1 L kippenbouillon
300 g farro
2 eetlepels extra vierge olijfolie
200 g fijngehakte ui
500 g cremini-paddenstoelen of wilde paddenstoelen (of een mengsel van beide), schoongemaakt, bijgesneden en in plakjes gesneden
Zout naar smaak
2 grote teentjes knoflook, groene scheuten verwijderd, fijngehakt
2 theelepels gehakte verse rozemarijn
24 cl droge witte wijn
Versgemalen peper naar smaak
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g gehakte verse peterselie
Leuke tips
In Italiaanse recepten komt het geregeld naar voren: farro. Letterlijk vertaald betekent het 'spelt', maar na iets dieper onderzoek kwamen we erachter dat het toch echt een ander graan is dat zich goed leent voor maaltijdsoepen en salades, maar ook meer langzame bereidingen als risotto.
Tip
Voorbereiding: U kunt dit enkele uren of zelfs een dag van tevoren maken en opwarmen. Voeg er een beetje bouillon aan toe en roer op middelhoog vuur om het weer op te warmen.
Tip
Voorbereiding: U kunt dit enkele uren of zelfs een dag van tevoren maken en opwarmen. Voeg er een beetje bouillon aan toe en roer op middelhoog vuur om het weer op te warmen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493661
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
NY Times - Cooking - Pinterest - chef = Martha Rose Shulman
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht