Bereidingswijze
Pers de 3 citroenen uit en verwarm het sap zachtjes met 100 gram suiker. Roer totdat alle suiker is opgelost. Schenk de siroop door een zeef in een gesteriliseerd potje of flesje en laat afkoelen. Bewaar de siroop buiten de koelkast op een koele plek . Heerlijk in yoghurt, mousserende witte wijn of gebruik het in dressings.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gisteren maakte ik dit eenvoudige taartje van Janneke Philippi citroen-kwarktaartje-met-pijnboompitten en dan hou je 3 citroenen zonder een complete schil over. Mooi, dat bij het recept van het taartje uit de krant een receptje stond om die citroenen tot een siroop te verwerken. Klaar in minder dan 10 minuten.Heerlijk in yoghurt, mousserende witte wijn of gebruik het in dressings.
Ingrediënten
Sap van 3 citroenen circa 150 ml
100 gram suiker
100 gram suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
pan en spatel, gesteriliseerd potje of flesje.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493651
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Streekkrant eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch