Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water ( 1 kubusje maggi)
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de stukken paprika toe en stoof meerdere minuten mee. Voeg de rode peper toe en bak mee. Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij. laat lekker even pruttelen.
Breng op smaak met de honing, sherryazijn en een scheutje witte wijn. Stort de groente in een ovenschaal. Verdeel de met peper en zout bestrooide kabeljauw erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de schaal voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
MAAK ONDERTUSSEN DE PUREE.
Giet de aardappelen af en stamp ze met boter, scheutje melk en de dooier tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat en roer er de gesnipperde peterselie door. Serveer met de kabeljauw en de groente.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de stukken paprika toe en stoof meerdere minuten mee. Voeg de rode peper toe en bak mee. Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij. laat lekker even pruttelen.
Breng op smaak met de honing, sherryazijn en een scheutje witte wijn. Stort de groente in een ovenschaal. Verdeel de met peper en zout bestrooide kabeljauw erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de schaal voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
MAAK ONDERTUSSEN DE PUREE.
Giet de aardappelen af en stamp ze met boter, scheutje melk en de dooier tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat en roer er de gesnipperde peterselie door. Serveer met de kabeljauw en de groente.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kabeljauw gaart samen met de groenten in de oven. Zo geeft de jus van de vis nog meer smaak aan het gerecht dat een tikkeltje zoetzuur smaakt door de azijn en de honing. Dit is een voortreffelijk smaakvol gerecht van Dagelijkse Kost. Ik had geen sherryazijn, maar na wat zoekwerk bleek, dat je deze azijn prima kunt vervangen door rijstwijnazijn, appel ciderazijn, witte of rode wijnazijn, fruitazijn, champagneazijn en balsamicoazijn.
kabeljauw-in-de-oven-met-peterseliepuree
kabeljauw-in-de-oven-met-peterseliepuree
Ingrediënten
400 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken
olijfolie
2 uien gepeld en in grove halve ringen
2 teen knoflook gesnipperd en geplet
1 rode paprika schoon in stukken.
½ rode peper zonder zaad in ringetjes
3 tomaten kroontje verwijderd en in grove stukken gesneden
paar takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn
½ blikje tomatenpuree
2 el honing of agave siroop
een scheutje witte wijn
scheutje sherryazijn
300 gram kabeljauw
1 eidooier
halve bosje krulpeterselie
scheutje melk
klontje boter
nootmuskaat naar smaak
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493646
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Dagelijkse Kost eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht