Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/06/2022 - 17:20
Bereidingswijze
Boen onder warm stromend water de citroenen schoon en rasp de gele schil van alle citroenen. Verwijder de folie van de ontdooide plakjes bladerdeeg. Leg een plakje op het werkblad en bestrooi het lichtjes met kaneel. Leg er een plakje bovenop en bestrooi weer met kaneel. Werk zo alle blaadjes bladerdeeg op. Rol het stapeltje vervolgens uit tot een lap van 26 cm. Bekleed een ingevette spring of taartvorm met het deeg en zorg voor een rand van 3 cm. Prik het bladerdeeg gelijkmatig in.

Roer in een kom de eieren, suiker , vanillesuiker en het citroenrasp. Klop er de kwark goed doorheen. Stort dit mengsel op het bladerdeeg in de vorm en bestrooi met de pijnboompitten.

Zet het taartje voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat de taart op een rooster afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Afbeelding
Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten
Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten
Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten
Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten
Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten
Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoet bakken met citroen ! De appel is al jaren de meest populaire vrucht . De citroen staat zelfs niet in de top 10 van meest populaire vruchten. Toch is de citroen een favoriete vrucht , maar met name in de keuken. Een kneepje citroen haalt net als een snufje zout de smaak op.

En omdat je tussen de plakjes bladerdeeg een snufje kaneel strooit, geef je het deeg heel simpel een lekkere smaak. Ook kardemom, gemalen anijs en kruiden zoals tijm en rozemarijn zijn lekkere smaakmakers voor het deeg. ( de laatste 2  uiteraard voor hartige taarten). In de oven zwelt de taartvulling enorm en uit de oven zakt deze weer in en dat hoort ook zo. Het is een eenvoudig taartje , maar weer nét even anders door de pijnboompitten. Deze kun je overigens ook vervangen door amandelschaafsel of maanzaad. Geniet ervan !
Ingrediënten
4 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
3 citroenen
1/3 tl kaneel
3 eieren
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram volle kwark
1 el pijnboompitten
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom , taartvorm met een doorsnede van 20 cm, garde, rasp
Leuke tips
Nét even anders door de pijnboompitten. Deze kun je overigens ook vervangen door amandelschaafsel of maanzaad. Geniet ervan !
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493644
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de krant van Janneke Philippi eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47