Bereidingswijze
HET DEEG
Verwarm in een steelpan de melk met de boter en de suiker lauwwarm.
Meng in een beslagkom de bloem met het zout, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg de melk toe en vervolgens de gist.
Kneed met de hand of met de keukenmachine minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg 45 minuten op kamertemperatuur afgedekt rijzen.
DE UIEN
Verwarm ondertussen een scheut olijf of zonnebloem olie in een hapjes pan en bak de uien met een snufje zout en peper. Niet bruin. De uien mogen nog een bite hebben.
GA VERDER MET HET DEEG
Als het deeg verdubbeld is, bestrooi dan het werkblad lichtjes met wat bloem. Vorm 1 of 2 broden van circa 1,5 cm dikte. Leg op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de uien en de kaas over. Bestrooi met wat zwarte peper, zout en eventueel een snufje chilipoeder .
Laat de broden nogmaals 45 minuten rijzen. Bedek de broden met huishoudfolie.
Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden. Bak de broden in 25 – 30 minuten af. Laat even iets afkoelen alvorens aan te snijden.
Verwarm in een steelpan de melk met de boter en de suiker lauwwarm.
Meng in een beslagkom de bloem met het zout, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg de melk toe en vervolgens de gist.
Kneed met de hand of met de keukenmachine minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg 45 minuten op kamertemperatuur afgedekt rijzen.
DE UIEN
Verwarm ondertussen een scheut olijf of zonnebloem olie in een hapjes pan en bak de uien met een snufje zout en peper. Niet bruin. De uien mogen nog een bite hebben.
GA VERDER MET HET DEEG
Als het deeg verdubbeld is, bestrooi dan het werkblad lichtjes met wat bloem. Vorm 1 of 2 broden van circa 1,5 cm dikte. Leg op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de uien en de kaas over. Bestrooi met wat zwarte peper, zout en eventueel een snufje chilipoeder .
Laat de broden nogmaals 45 minuten rijzen. Bedek de broden met huishoudfolie.
Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden. Bak de broden in 25 – 30 minuten af. Laat even iets afkoelen alvorens aan te snijden.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk brood, dat een kom soep wat extra's biedt. Niet moeilijk om te maken, erg lekker en daags erna nog lekkerder. Ideaal om in te vriezen.
Ingrediënten
500 gram bloem
1,5 tl zout
300 ml melk
7 gram gedroogde gist ( of een zakje)
2 el ongezouten roomboter
1,5 el suiker
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
flinke snuf gemalen zwarte peper
100 gram extra belegen kaars
75 gram geraspte mozzarella
snuf chili vlokken
4 -5 uien gepeld in halve ringen
1,5 tl zout
300 ml melk
7 gram gedroogde gist ( of een zakje)
2 el ongezouten roomboter
1,5 el suiker
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
flinke snuf gemalen zwarte peper
100 gram extra belegen kaars
75 gram geraspte mozzarella
snuf chili vlokken
4 -5 uien gepeld in halve ringen
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, bakplaat, kom en pan
Leuke tips
Lekker als hapje bij de borrel, bij een soep , of bij de lunch.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493636
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Familie over de kook Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch