Bereidingswijze
-Voeg aan een kleine plastic zak (of afsluitbare container) Spice Mix toe en kmengen. Opzij zetten.
-Voeg Marinade-ingrediënten toe aan een grote diepvrieszak en mengen. Voeg 3 eetlepels kruidenmix toe aan de marinade en mengen. Voeg biefstuk toe en sluit de zak af, verwijder overtollige lucht. Marineer in de koelkast 4-12 uur.
-Als je klaar bent om te grillen, meng je de resterende Spice Mix met 2 eetlepels olijfolie om een Spice Rub te creëren.
-Gooi de marinade weg en dep de steaks droog met keukenpapier (zodat de steak niet nat is, om de marinade/kruiden niet te verwijderen). Wrijf de biefstuk overal gelijkmatig in met Spice Rub en laat 30-60 minuten op kamertemperatuur rusten.
-Vet de buitengrill in en verwarm hem voor op middelhoog vuur. Grill steak 5-6 minuten per kant, of totdat een interne thermometer 54°C aangeeft voor medium rood of rond 60°C voor medium. De grilltijd is afhankelijk van de dikte van je steak en de gewenste mate van gaarheid.
-Haal de biefstuk eruit en laat 10 minuten rusten voordat je hem diagonaal in dunne plakjes snijdt.
-Voeg Marinade-ingrediënten toe aan een grote diepvrieszak en mengen. Voeg 3 eetlepels kruidenmix toe aan de marinade en mengen. Voeg biefstuk toe en sluit de zak af, verwijder overtollige lucht. Marineer in de koelkast 4-12 uur.
-Als je klaar bent om te grillen, meng je de resterende Spice Mix met 2 eetlepels olijfolie om een Spice Rub te creëren.
-Gooi de marinade weg en dep de steaks droog met keukenpapier (zodat de steak niet nat is, om de marinade/kruiden niet te verwijderen). Wrijf de biefstuk overal gelijkmatig in met Spice Rub en laat 30-60 minuten op kamertemperatuur rusten.
-Vet de buitengrill in en verwarm hem voor op middelhoog vuur. Grill steak 5-6 minuten per kant, of totdat een interne thermometer 54°C aangeeft voor medium rood of rond 60°C voor medium. De grilltijd is afhankelijk van de dikte van je steak en de gewenste mate van gaarheid.
-Haal de biefstuk eruit en laat 10 minuten rusten voordat je hem diagonaal in dunne plakjes snijdt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Carne Asada-recept is perfect voor taco's, burrito's, nacho's, salades, enz. Carne Asada gemarineerd en met kruiden ingewreven voor de meest sappige, malse, smaakvolle Carne Asada OOIT!
Ingrediënten
750 g à 1 kg steak, dun gestampt
MARINADE :
2 eetlepels olijfolie
6 cl sojasaus met verlaagd natriumgehalte
6 cl sinaasappelsap
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel vloeibare rook (kant en klaar van Stubbs, zie foto)
SPICE MIX
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels gerookte paprika
1 tl ELK zout, chili poeder en uienpoeder
½ tl ELKE peper, cayennepeper
serveren met : naar keuze
onze favoriete kaas (ik hou van cheddar/cotija combo)
pico de gallo
zure room
Guacamole
sla
tomaat
MARINADE :
2 eetlepels olijfolie
6 cl sojasaus met verlaagd natriumgehalte
6 cl sinaasappelsap
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel vloeibare rook (kant en klaar van Stubbs, zie foto)
SPICE MIX
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels gerookte paprika
1 tl ELK zout, chili poeder en uienpoeder
½ tl ELKE peper, cayennepeper
serveren met : naar keuze
onze favoriete kaas (ik hou van cheddar/cotija combo)
pico de gallo
zure room
Guacamole
sla
tomaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493635
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht