Pozole Rojo

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/05/2022 - 11:05
Bereidingswijze
STOOFPOT
-Verwarm de oven voor op 170°C.
-meng de varkensvleeskruiden door elkaar. Terwijl het varkensvlees nog steeds op de snijplank ligt, dep je de stukken droog en wrijf je het varkensvlees helemaal in met de kruiden en zet je apart. Bewaar het bot.
-Verhit de plantaardige olie in een grote (7-9 liter) pan op middelhoog vuur.
-Voeg het varkensvlees toe en bruin aan alle kanten; en leg op een bord . Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn, schraap de bruine stukjes ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en gemalen komijn toe en bak 30 seconden.
-Voeg het varkensvlees weer toe aan de pan, gevolgd door het varkensbeen, kippenbouillon, in blokjes gesneden tomaten, groene pepers, oregano, koriander en laurierblaadjes. Dek af om aan de kook te brengen en breng dan over naar de oven. Bak op 170°C tot het varkensvlees zacht uit elkaar valt, ongeveer 90 minuten.
CHILISAUS :
-Terwijl het varkensvlees kookt, maak je de chilisaus. Snijd met een keukenschaar de toppen van alle pepers. Snijd pepers langs een rand om te openen als een boek; schraap alle zaadjes eruit. Bewaar wat van de zaadjes om de soep af te maken als je meer warmte wilt.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg chilipepers toe en rooster ze kort tot ze geurig zijn, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Bedek de pepers met voldoende water zodat ze de bodem van de pan niet raken (let op dat het veel zal stomen).
-Laat 3-5 minuten sudderen tot de pepers zacht zijn.
-Verwijder pepers naar blender samen met 36 cl van de koekenpan vloeistof, cacaopoeder, suiker en kaneel. Verwerk tot een gladde massa, laat een hoek van de blender open zodat stoom kan ontsnappen; opzij zetten. Als je geen krachtige blender hebt, zeef dan de chilisaus door een fijnmazige zeef in een kom, gebruik een rubberen spatel om het mengsel er doorheen te duwen.
AFWERKEN SOEP
-Haal de pot uit de oven en breng over naar het fornuis. Gooi bot weg. Gebruik twee vorken om het varkensvlees te versnipperen (ik vind het het gemakkelijkst om varkensvlees met een zeef op een snijplank over te brengen, versnipperen en dan weer toevoegen aan de pot).
-Voeg de hominy en chilisaus toe aan de pot. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes sudderen, af en toe roeren. Breng op smaak met 1½ -2 theelepels zout en wat gereserveerde chilizaadjes of cayennepeper naar smaak voor een pittigere soep.
-Garneer individuele kommen met garnituren naar keuze.
Afbeelding
Pozole Rojo
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Mexicaanse stoofpot is gemaakt met sappig geraspte varkensvlees, aardse gedroogde chilipepers, hominy (zoals gigantische maïskorrels), vuurgeroosterde tomaten, pittige groene chilipepers, aromatische uien en knoflook, allemaal gegarneerd met contrasterende, koele, knapperige toppings van geraspte kool, radijs, koriander, limoen en avocado's. Dit pozole-recept is warm en geruststellend, stevig, hartig en praktisch hypnotiserend. Het smaakt de volgende dag nog lekkerder! 
Ingrediënten
VARKENSVLEES
2 à 2,5 kg varkenshaas, met been indien beschikbaar, ontdaan van overtollig vet en in stukken van 10 cm gesneden
1 eetlepel zout
1 1/2 theelepel van elk : gemalen komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprika
1/2 theelepel peper
STOOFPOT
2 eetlepels plantaardige olie
1 grote ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel gemalen komijn
1,7 L kippenbouillon
400 g geroosterde tomatenblokjes met sappen
110 g milde gehakte groene pepers
1 eetlepel gedroogde oregano bij voorkeur Mexicaans
1 theelepel gemalen koriander
3 laurierblaadjes
3 blikken witte of gele hominy uitgelekt en gespoeld ( elk 430 g )
500 g Yukon-goudaardappels geschild, gehakt in blokjes
zout en cayennepeper naar smaak
CHILISAUS
100 g gedroogde guajillo pepers of guajillo + ancho pepers
1-3 arbol chilipepers optioneel als je van warmte houdt
2 theelepels ongezoet cacaopoeder
2 theelepels suiker
1/4 theelepel kaneel
GARNERING (KIES JE FAVORIETEN!)
opgewarmde maïstortilla's, tostada's of tortillachips
dun gesneden kool
dun gesneden radijsjes
dun gesneden rode ui
gehakte koriander
gehakte avocado's
vers limoensap
Cotija kaas
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493634
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
p!nterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester