Bereidingswijze
Maak de bleekselderij en worteltjes schoon en snij het in kleine stukjes. Pel de ui en knoflookteentjes en snipper ze. Bak het gehakt in de olijfolie in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, ui, bleekselderij en worteltjes toe en bak het ca 3 minuten mee. Voeg dan de wijn, bouillon en ketchup toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 30 tot 45 minuten zachtjes sudderen. Kook aan het einde 500 gram spaghetti en serveer het samen met de saus.
Ik maak zelf altijd 4 a 5 porties en bewaar de rest in de diepvries. Om het iets pittiger te maken kun je ook meer knoflookteentje toevoegen.
Ik maak zelf altijd 4 a 5 porties en bewaar de rest in de diepvries. Om het iets pittiger te maken kun je ook meer knoflookteentje toevoegen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb dit recept uit het boek van Sonja Bakker en heb het aangepast naar eigen smaak, want ik doe er zelf altijd meer knoflook in en voor de rode wijn vindt ik zelf zoete Italiaanse tafelwijn goed smaken. Ik maak altijd meerdere porties om te gebruiken als we weinig tijd hebben. Heb al verschillende porties weggegeven aan familie en vrienden en die vinden het heerlijk.
Ingrediƫnten
500 gram rundergehakt
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
2 worteltjes
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels olijfolie
2 dl vleesbouillon
2 dl rode wijn (Italiaanse tafelwijn)
500 gram spaghetti
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
2 worteltjes
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels olijfolie
2 dl vleesbouillon
2 dl rode wijn (Italiaanse tafelwijn)
500 gram spaghetti
Hulpmiddelen & keukengerei
Wokpan, spatel, keukenmes en hakmachine
Leuke tips
Zelf bestrooien we de pasta met Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493633
Homepage ID
2797495
Teller
0
Bron
Sonja Bakker
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht