Bereidingswijze
Breng water met het halve bouillonblokje aan de kook en blancheer eerst de sperziebonen, vervolgens de peulen erbij en als laatste het witte deel van de paksoi met de stukjes bleekselderij.
Giet de groente af en vang het kookvocht op. ( Dit bevat veel smaak)
Giet 2 el zonnebloemolie in de wok en fruit de ui , voeg de knoflook en gember toe en bak mee.
Vervolgens de paprika , komkommer, prei en de champignons even meebakken. Voeg de 3 soorten geblancheerde groente toe en bak alles beetgaar. Proef even.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Neem circa 150 ml blancheer vocht en roer er de maizena door. Roer tot een papje en voeg het toe. Vervolgens de sojasaus.
Breng alles goed op temperatuur en laat als laatste het groen van de paksoi slinken en werk het gerecht af met het groen van de bleekselderij en de taugé. Voeg eventueel wat ringetjes rode peper toe.
Giet de groente af en vang het kookvocht op. ( Dit bevat veel smaak)
Giet 2 el zonnebloemolie in de wok en fruit de ui , voeg de knoflook en gember toe en bak mee.
Vervolgens de paprika , komkommer, prei en de champignons even meebakken. Voeg de 3 soorten geblancheerde groente toe en bak alles beetgaar. Proef even.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Neem circa 150 ml blancheer vocht en roer er de maizena door. Roer tot een papje en voeg het toe. Vervolgens de sojasaus.
Breng alles goed op temperatuur en laat als laatste het groen van de paksoi slinken en werk het gerecht af met het groen van de bleekselderij en de taugé. Voeg eventueel wat ringetjes rode peper toe.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tjap Tjoy noch vlees noch vis, oftewel vegetarisch. Een heerlijk en slank gerecht, waarbij vlees of vis niet gemist zal worden. Bomvol groente en smaak en ideaal om leftover groentjes toe te voegen.
Ingrediënten
1 paksoi grof gesneden wit en groen apart
1 paprika naar keuze grof gesneden
stuk prei in grote ringen
stukje komkommer zonder zaad in grove stukken
handje sperziebonen afgehaald en gehalveerd
handje peulen
1 stengel bleekselderij in stukjes ( eventueel wat van het groen optie)
4 grote kastanje champignons in plakjes
hand taugé heet afgespoeld en koud gespoeld
2 teen knoflook gesnipperd
1 ui gepeld in grove stukken
1 flinke tl geraspte gember ( of verse)
halve rode peper ( zonder zaad) ( optie)
2 el sojasaus
1 volle el maizena
½ bouillonblokje groente met minder zout
150 gram basmatirijst ( of naar keuze)
1 paprika naar keuze grof gesneden
stuk prei in grote ringen
stukje komkommer zonder zaad in grove stukken
handje sperziebonen afgehaald en gehalveerd
handje peulen
1 stengel bleekselderij in stukjes ( eventueel wat van het groen optie)
4 grote kastanje champignons in plakjes
hand taugé heet afgespoeld en koud gespoeld
2 teen knoflook gesnipperd
1 ui gepeld in grove stukken
1 flinke tl geraspte gember ( of verse)
halve rode peper ( zonder zaad) ( optie)
2 el sojasaus
1 volle el maizena
½ bouillonblokje groente met minder zout
150 gram basmatirijst ( of naar keuze)
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank, mes, pan, zeef
Leuke tips
Liever niet vegetarisch? Kook dan wat dun gesneden plakjes kip of hamlap gaar en voeg die toe.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493632
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch