Bereidingswijze
Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de knolselderijblokjes toe en kook voor 20 minuutjes gaar met het deksel op de pan.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verwijder het meeste vet en bak de champignons bruin en gaar. Voeg de knoflook en de sjalot toe en fruit even mee.
Voeg ¾ deel van de champignons en de helft van de spekreepjes toe aan de soep en pureer dit geheel met de staafmixer glad. Voeg de room toe en roer door.
Schep de soep in voorverwarmde kommen en verdeel er de achtergehouden champignons en spekjes over.
Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 220 graden. Maak de rand van elke kom met een kwastje nat en leg er een plakje bladerdeeg op.
Zet de kommen voor circa 8 minuten op een rooster in het midden van de oven.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verwijder het meeste vet en bak de champignons bruin en gaar. Voeg de knoflook en de sjalot toe en fruit even mee.
Voeg ¾ deel van de champignons en de helft van de spekreepjes toe aan de soep en pureer dit geheel met de staafmixer glad. Voeg de room toe en roer door.
Schep de soep in voorverwarmde kommen en verdeel er de achtergehouden champignons en spekjes over.
Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 220 graden. Maak de rand van elke kom met een kwastje nat en leg er een plakje bladerdeeg op.
Zet de kommen voor circa 8 minuten op een rooster in het midden van de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de beschrijving alsook bij de ingrediënten trof ik enkele onvolkomen items aan. 1 Bij de ingrediënten staat een teen knoflook, die bij de bereidingswijze niet wordt toegevoegd.2 Bij de ingrediënten staat kookroom en bij de bereiding moet je slagroom toevoegen.3 Bij de ingrediënten staat 1 pak hartig taartdeeg en bij de beschrijving moet je bladerdeeg gebruiken.4 Bij de ingrediënten staat verse tijm, die ook niet bij de beschrijving terug te vinden is. Ik had geen verse tijm en heb een half theelepeltje gemalen tijm bij de knolselderij toegevoegd. Ondanks deze kleine “ foutjes”was dit een verrassend lekker herfstsoepje. Ik heb in de oven bij de soep 2 meer granen pistolets afgebakken om erbij te serveren. Lekker met pittige kaas.
Het recept is na te lezen op Verse Oogst.nl Herfstsoep met krokant bladerdeeg.
Het recept is na te lezen op Verse Oogst.nl Herfstsoep met krokant bladerdeeg.
Ingrediënten
1 knolselderij in stukjes ( ½ )
2 blokjes groente bouillon met minder zout ( 1 )
1 teen knoflook gesnipperd
1 sjalot gesnipperd
250 gram gemengde paddenstoelen ( kastanje champignons)schoon in plakjes
125 gram gerookte spekreepjes ( 100 )
200 ml kookroom ( 100)
4 plakjes bladerdeeg ontdooid ( 2 )
800 ml water ( 500)
enkele verse takjes tijm ( gemalen tijm)
2 blokjes groente bouillon met minder zout ( 1 )
1 teen knoflook gesnipperd
1 sjalot gesnipperd
250 gram gemengde paddenstoelen ( kastanje champignons)schoon in plakjes
125 gram gerookte spekreepjes ( 100 )
200 ml kookroom ( 100)
4 plakjes bladerdeeg ontdooid ( 2 )
800 ml water ( 500)
enkele verse takjes tijm ( gemalen tijm)
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, soeppan, staafmixer, pan
Leuke tips
Soep wordt loeiheet.....
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493628
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Verse Oogst eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht