Thaise Pinda Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/03/2022 - 09:49
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Meng in een grote kom de stukken kip, kokosmelk, pindakaas, sojasaus, honing, rijstwijnazijn, limoensap, sesamolie, knoflook en gember en laat marineren
-Leg de kip met de gladde kant naar beneden in je ovenschaal.
-Giet de saus erover.
-bak 30-35 minuten of tot de kip gaar is (binnen temperatuur 74°C).
Afbeelding
Thaise Pinda Kip
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige, heerlijke kippendijen zonder vel gebakken in een snelle zelfgemaakte Thaise pindasaus die klaar is in slechts 35 minuten en vervolgens gegarneerd met gemalen pinda's.
Ingrediënten
5 kippendijen, ontbeend zonder vel
1/2 blik kokosmelk ( circa 20 cl)
70 g romige pindakaas
2 eetlepels sojasaus, natriumarm
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel sesamolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
koriander, voor garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenthermometer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493624
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Sabrina Snyder
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester