Bereidingswijze
-Klop in een middelgrote kom het limoensap, limoenrasp, bruine suiker, plantaardige olie, vissaus, sriracha, gemalen rode pepervlokken gember en knoflook door elkaar.
-Voeg de helft van de marinade toe aan de biefstuk, bedek goed en laat 20 minuten marineren en bewaar de rest voor de saladedressing.
-Voeg boter toe aan een grote, zware koekenpan op hoog vuur en bak de biefstuk gedurende 4 minuten aan elke kant. Zet de pan niet te vol, want de steak zal stomen in plaats van schroeien.
-Laat de biefstuk 10 minuten rusten, dan dun tegen de draad snijden en schep de dressing erdoor.
-Voeg aan een grote kom de sla, komkommer, tomaten, koriander, rode ui, groene uien en verse munt toe.
-Meng voorzichtig met de resterende dressing en garneer met biefstuk en garneer met gehakte pinda's indien gewenst.
-Voeg de helft van de marinade toe aan de biefstuk, bedek goed en laat 20 minuten marineren en bewaar de rest voor de saladedressing.
-Voeg boter toe aan een grote, zware koekenpan op hoog vuur en bak de biefstuk gedurende 4 minuten aan elke kant. Zet de pan niet te vol, want de steak zal stomen in plaats van schroeien.
-Laat de biefstuk 10 minuten rusten, dan dun tegen de draad snijden en schep de dressing erdoor.
-Voeg aan een grote kom de sla, komkommer, tomaten, koriander, rode ui, groene uien en verse munt toe.
-Meng voorzichtig met de resterende dressing en garneer met biefstuk en garneer met gehakte pinda's indien gewenst.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Thai Beef Salad is een pittige, licht pittige salade met veel smaakvolle groenten en malse biefstuk, bekroond met gember, sriracha en limoendressing.
Het is perfect om op zichzelf te serveren als een heerlijke maaltijd of als bijgerecht met andere favoriete Thaise gerechten zoals Pad See Ew (zie smulweb)en Thai Peanut Chicken( zie smulweb).
Het is perfect om op zichzelf te serveren als een heerlijke maaltijd of als bijgerecht met andere favoriete Thaise gerechten zoals Pad See Ew (zie smulweb)en Thai Peanut Chicken( zie smulweb).
Ingrediënten
Thaise Rundvleesdressing/Marinade :
- 180 g limoensap
- 1 theelepel limoenschil
- 55 g bruine suiker
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel Sriracha
- 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
- 2 eetlepels verse gember, zeer fijn gehakt
- 3 teentjes knoflook, gehakt
Biefstuk Ingrediënten :
-900 g malse steak zonder vet
-1 theelepel zout
-1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels ongezouten boter
Thaise Rundvleessalade Ingrediënten :
-2 kropjes romeinse salade
-1 komkommer, in plakjes (niet geschild)
- 300 g trostomaten, gehalveerd
- 8 g koriander, fijngehakt
- 80 g rode ui, gesnipperd
- 50 g groene uien, in dunne plakjes gesneden
- 20 g verse munt, gehakt
-50 g pinda's, gehakt (optioneel)
- 180 g limoensap
- 1 theelepel limoenschil
- 55 g bruine suiker
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel Sriracha
- 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
- 2 eetlepels verse gember, zeer fijn gehakt
- 3 teentjes knoflook, gehakt
Biefstuk Ingrediënten :
-900 g malse steak zonder vet
-1 theelepel zout
-1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels ongezouten boter
Thaise Rundvleessalade Ingrediënten :
-2 kropjes romeinse salade
-1 komkommer, in plakjes (niet geschild)
- 300 g trostomaten, gehalveerd
- 8 g koriander, fijngehakt
- 80 g rode ui, gesnipperd
- 50 g groene uien, in dunne plakjes gesneden
- 20 g verse munt, gehakt
-50 g pinda's, gehakt (optioneel)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493622
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - chef = Sabrina Snyder
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht