Rodekool-met-appel -taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/02/2022 - 16:04
Bereidingswijze
Wanneer je geen gesneden rode kool heb, de kool halveren, de harde kern verwijderen en in fijne reepjes snijden.
Smelt de helft van de boter in de hapjespan en voeg de rode kool toe. Schenk er 250 ml water bij en laat de kool 15 minuten stoven met de deksel op de pan.

Snij ondertussen de ui in halve ringen.
Smelt de overgebleven boter in een koekenpan en bak de uien in 30 min. gaar. Wel af en toe omscheppen.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes.
voeg de appelstroop, rozijnen, kaneel en appel toe aan de rode kool. Schep het door elkaar en laat het nog 15 minuten meestoven.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in.
Verdeel de rode kool over de vorm.
Schep de ui er op.
Verdeel de kaasblokjes en de walnoten over de schaal.
Snij de bladerdeegplakjes in repen van zo'n 2 cm breed en leg ze in ruitvorm over de inhoud.
Klop het ei los (eventueel met wat water) en strijk dit over het raster.
Bak de taart in 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt uit een Lidl-folder en hebben we nog niet gemaakt. Maar het ziet er zo lekker uit. Tel daarbij op dat we rodekool met appel heerlijk vinden en we wel van variatie houden.
 
Ingrediënten
750 gr rode kool
80 gr roomboter
iets boter om in te vetten
500 gr ui
4 Elstar appels
1 el appelstroop
100 gr rozijnen
2 tl kaneel
zout en peper
4 plakjes bladerdeeg - ontdooit
175 gr Goudse kaas blokjes met komijn
50 gr walnoten
1 ei

Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan met deksel
koekenpan
ovenschaal 28 cm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493619
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
folder van de Lidl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anjelica