Bereidingswijze
-meng de eerste vijf ingrediënten in een grote kom.
-Voeg rundvlees toe; meng licht maar grondig. Maak er balletjes van .
-Leg een derde van de gehaktballen op een magnetronbestendig bord. Bedek met vetvrij papier; magnetron op hoog tot ze gaar zijn, 2-3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal twee keer met de resterende gehaktballen.
-In een magnetronbestendige schaal, sausingrediënten mengen. Magnetron, afgedekt, op hoog vuur, 3-4 minuten, halverwege roeren. Roer de gehaktballetjes er voorzichtig door. Magnetron, afgedekt, op hoog vuur, 1-2 minuten.
-Voeg rundvlees toe; meng licht maar grondig. Maak er balletjes van .
-Leg een derde van de gehaktballen op een magnetronbestendig bord. Bedek met vetvrij papier; magnetron op hoog tot ze gaar zijn, 2-3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal twee keer met de resterende gehaktballen.
-In een magnetronbestendige schaal, sausingrediënten mengen. Magnetron, afgedekt, op hoog vuur, 3-4 minuten, halverwege roeren. Roer de gehaktballetjes er voorzichtig door. Magnetron, afgedekt, op hoog vuur, 1-2 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
36.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cranberrysaus en bruine suiker creëren een pittig glazuur voor deze gehaktballen die lekkere kersthapjes zijn. Dit recept kan vrij snel worden gemaakt in de microwave .
Ingrediënten
2 grote eieren, licht geklopt
1 pakje uiensoepmix van Knorr (zie foto)
100 g gekruide broodkruimels
50 g gehakte gedroogde veenbessen
2 eetlepels gehakte verse peterselie
750 g mager rundergehakt
saus:
1 blik (14 ons) cranberrysaus met hele bessen
18 cl ketchup
12 cl runderbouillon
3 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels fijngesnipperde ui
2 theelepels ciderazijn
1 pakje uiensoepmix van Knorr (zie foto)
100 g gekruide broodkruimels
50 g gehakte gedroogde veenbessen
2 eetlepels gehakte verse peterselie
750 g mager rundergehakt
saus:
1 blik (14 ons) cranberrysaus met hele bessen
18 cl ketchup
12 cl runderbouillon
3 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels fijngesnipperde ui
2 theelepels ciderazijn
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493617
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht