Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Veeg de champignons schoon met een vochtige handdoek en verwijder de stelen. Schep de kieuwen en de basis van de stengel eruit om diepe kopjes te maken. Gooi kieuwen en stengels weg.
-Meng in een middelgrote kom krabvlees, groene uien, Italiaanse kruiden, knoflook en peper. Meng mayonaise en ¼ kopje Parmezaanse kaas tot alles goed gemengd is. Koel de vulling tot gebruik.
-Strooi zout over champignoncups en vul ze vervolgens met ronde theelepels krabvleesvulling. Leg de champignons in een niet-ingevette ondiepe ovenschaal.
-Strooi Parmezaanse kaas over de bovenkanten van het krabvlees.
-Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak 20 minuten op 180°C en verander dan naar gratineren.
-Gratineer 2 tot 3 minuten op de hoogste stand, tot gebruinde toppen van paddenstoelenkopjes, zorg ervoor dat ze niet verbranden.
-Haal de gevulde champignons uit de oven en serveer direct
-Veeg de champignons schoon met een vochtige handdoek en verwijder de stelen. Schep de kieuwen en de basis van de stengel eruit om diepe kopjes te maken. Gooi kieuwen en stengels weg.
-Meng in een middelgrote kom krabvlees, groene uien, Italiaanse kruiden, knoflook en peper. Meng mayonaise en ¼ kopje Parmezaanse kaas tot alles goed gemengd is. Koel de vulling tot gebruik.
-Strooi zout over champignoncups en vul ze vervolgens met ronde theelepels krabvleesvulling. Leg de champignons in een niet-ingevette ondiepe ovenschaal.
-Strooi Parmezaanse kaas over de bovenkanten van het krabvlees.
-Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak 20 minuten op 180°C en verander dan naar gratineren.
-Gratineer 2 tot 3 minuten op de hoogste stand, tot gebruinde toppen van paddenstoelenkopjes, zorg ervoor dat ze niet verbranden.
-Haal de gevulde champignons uit de oven en serveer direct
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze met krab gevulde champignons zijn super lekker ! Ze zitten boordevol smaak, maar zijn ook heel snel en gemakkelijk te maken. Perfecte hapjes voor het starten van een feestelijke maaltijd
Ingrediënten
750 g verse champignons
2 blikjes krabvlees van 200 g vers krabvlees
5 groene uien dun gesneden
1 theelepel Italiaanse kruiden
1-2 teentjes knoflook fijngehakt
versgemalen zwarte peper naar smaak
10 eetlepels mayonaise + 2 eetlepels
50 g geraspte Parmezaanse kaas + 2-4 extra eetlepels voor topping
2 blikjes krabvlees van 200 g vers krabvlees
5 groene uien dun gesneden
1 theelepel Italiaanse kruiden
1-2 teentjes knoflook fijngehakt
versgemalen zwarte peper naar smaak
10 eetlepels mayonaise + 2 eetlepels
50 g geraspte Parmezaanse kaas + 2-4 extra eetlepels voor topping
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493600
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Cheryl Malik
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij