Bereidingswijze
Kneed van de ingrediƫnten voor het deeg een soepel deeg
Laat het deeg een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op in een pannetje, schep er een paar el van het sap uit. Voeg de suiker en vanillesuiker toe in het pannetje en breng aan de kook.
Meng het achtergehouden sap met de allesbinder en voeg dit bij het gekookte sap. Laat zachtjes verder pruttelen tot het sap wat is ingedikt.
Voeg de uitgelekte kersen toe en laat nog kort mee pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij 1/3 van het deeg af.
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap van ca 3 mm dik.
Doe bakpapier in een vlaaivorm en leg hierin het deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten.
Verdeel de kersenvulling over de vlaaibodem.
Rol het apart gehouden deeg uit en snij er reepjes uit die je kruislings over de vlaai legt. Snij de randjes weg langs de vlaaivorm.
Bestrijk de vlaai met wat water en strooi er de suiker overheen.
Bak de vlaai in ca 25 minuten gaar en mooi bruin.
Laat de vlaai helemaal afkoelen voordat deze wordt aangesneden.
Laat het deeg een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op in een pannetje, schep er een paar el van het sap uit. Voeg de suiker en vanillesuiker toe in het pannetje en breng aan de kook.
Meng het achtergehouden sap met de allesbinder en voeg dit bij het gekookte sap. Laat zachtjes verder pruttelen tot het sap wat is ingedikt.
Voeg de uitgelekte kersen toe en laat nog kort mee pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij 1/3 van het deeg af.
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap van ca 3 mm dik.
Doe bakpapier in een vlaaivorm en leg hierin het deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten.
Verdeel de kersenvulling over de vlaaibodem.
Rol het apart gehouden deeg uit en snij er reepjes uit die je kruislings over de vlaai legt. Snij de randjes weg langs de vlaaivorm.
Bestrijk de vlaai met wat water en strooi er de suiker overheen.
Bak de vlaai in ca 25 minuten gaar en mooi bruin.
Laat de vlaai helemaal afkoelen voordat deze wordt aangesneden.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere Limburgse kersenvlaai
Ingrediƫnten
Deeg:
300 gr patentbloem
125 gr volle melk
30 gr boter
20 gr fijne kristalsuiker
6 gr droge gist
3 gr zout
1 ei
Kersenvulling
700 gr kersen op sap uit een pot
65 gr kristalsuiker
8 gr vanillesuiker
15 gr allesbinder
300 gr patentbloem
125 gr volle melk
30 gr boter
20 gr fijne kristalsuiker
6 gr droge gist
3 gr zout
1 ei
Kersenvulling
700 gr kersen op sap uit een pot
65 gr kristalsuiker
8 gr vanillesuiker
15 gr allesbinder
Leuke tips
Lekker met slagroom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493599
Homepage ID
3038561
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht