Bereidingswijze
Bak de spekjes uit in een droge hapjespan of wok. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken. Verwijder wat vet en voeg de champignons toe aan de pan. Bak ze enkele minuten, totdat ze vocht afgeven. Voeg prei, peen en kool toe en roerbak 7 minuten, zodat de kool nog een lichte bite behoudt.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in water waarin de maggi opgelost is. Giet af ( vang wat kookwater op)en stoom de aardappelen droog.
Stamp de aardappelen met 2 el crème fraîche , ½ el mosterd( of meer naar smaak) en wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Roer 2 volle el crème fraîche en een ½ el mosterd door de groente . Voeg de spekjes toe en roer alles om. Breng op smaak met peper en cayennepeper.
Stort de inhoud van de pan in een ovenschaal en beleg dit geheel met de puree. Bestrooi met de mozzarella en zet in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden, totdat de kaas gesmolten is.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in water waarin de maggi opgelost is. Giet af ( vang wat kookwater op)en stoom de aardappelen droog.
Stamp de aardappelen met 2 el crème fraîche , ½ el mosterd( of meer naar smaak) en wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Roer 2 volle el crème fraîche en een ½ el mosterd door de groente . Voeg de spekjes toe en roer alles om. Breng op smaak met peper en cayennepeper.
Stort de inhoud van de pan in een ovenschaal en beleg dit geheel met de puree. Bestrooi met de mozzarella en zet in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden, totdat de kaas gesmolten is.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een halve witte kool, stuk prei en een stuk winterpeen, met 100 gram champignons en uitgebakken spekjes. Op smaak gemaakt met mosterd, crème fraîche en een snufje cayennepeper . Afgedekt met een laagje smeuïge puree, die met mosterd en crème fraîche verrijkt is.
Ingrediënten
½ witte kool geschaafd. ( kern verwijderd )
10 cm winterpeen grof geraspt
10 cm prei schoon in halve ringen
450 gram geschilde kruimige aardappelen
½ el mosterd
2 el crème fraîche
125 gr gerookte spekreepjes
100 gram kastanje champignons schoon in vieren
1 kubusje maggi
peper en eventueel wat zout
snufje cayennepeper
100 gram geraspte mozzarella
10 cm winterpeen grof geraspt
10 cm prei schoon in halve ringen
450 gram geschilde kruimige aardappelen
½ el mosterd
2 el crème fraîche
125 gr gerookte spekreepjes
100 gram kastanje champignons schoon in vieren
1 kubusje maggi
peper en eventueel wat zout
snufje cayennepeper
100 gram geraspte mozzarella
Hulpmiddelen & keukengerei
Rasp, snijplank, mes, wok of hapjespan, ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493590
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht