Bereidingswijze
1 dag van te voren:
Wel de kapucijners in ruim voldoende water
Op de dag zelf:
Kook de kapucijners ongeveer een uur. Proef er één om te kijken of ze gaar zijn. Giet de af en spoel ze met koud water. Zet apart.
Snij in de tussentijd de paprika's en de ui
Snij de abrikozen in reepjes van ongeveer 5 mm
Doe de shoarma in een kom en voeg de shoarma kruiden toe. Meng goed.
Voeg de ui en de paprika toe
Voeg de hot kerrie, kerrie masala, knoflookpoeder, sriracha saus en tomatenpuree toe. Meng goed.
Doe het shoarma, paprika, ui mengsel in de slowcooker
Voeg de kapucijners toe en meng goed
Leg de reepjes abrikoos boven op het mengsel
Stel de slowcooker in op 6 uur op de stand Low
Laat het deksel erop!
Wel de kapucijners in ruim voldoende water
Op de dag zelf:
Kook de kapucijners ongeveer een uur. Proef er één om te kijken of ze gaar zijn. Giet de af en spoel ze met koud water. Zet apart.
Snij in de tussentijd de paprika's en de ui
Snij de abrikozen in reepjes van ongeveer 5 mm
Doe de shoarma in een kom en voeg de shoarma kruiden toe. Meng goed.
Voeg de ui en de paprika toe
Voeg de hot kerrie, kerrie masala, knoflookpoeder, sriracha saus en tomatenpuree toe. Meng goed.
Doe het shoarma, paprika, ui mengsel in de slowcooker
Voeg de kapucijners toe en meng goed
Leg de reepjes abrikoos boven op het mengsel
Stel de slowcooker in op 6 uur op de stand Low
Laat het deksel erop!
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na een geslaagde poging om Chili met de slowcooker te maken, was het tijd om dat ook eens te proberen met Kapucijners.
Waar ik normaal Kapucijners in een grote La Cruset maak, is het met de huidige gasprijzen best interessant om het te proberen in de slowcooker. Dus... daar gaan we!
Waar ik normaal Kapucijners in een grote La Cruset maak, is het met de huidige gasprijzen best interessant om het te proberen in de slowcooker. Dus... daar gaan we!
Ingrediënten
600 gr gedroogde kapucijners
1 kg Shoarma
2 rode paprika's
1 puntpaprika
2 grote gele uien
10 gedroogde abrikozen
1 eetlepel shoarma kruiden van de Kruidenbaron
2 eetlepels kerrie masala
1 theelepel hot kerrrie
1 theelepel knoflookpoeder
1 flinke scheut Sriracha saus
110 gr tomatenpuree
1 kg Shoarma
2 rode paprika's
1 puntpaprika
2 grote gele uien
10 gedroogde abrikozen
1 eetlepel shoarma kruiden van de Kruidenbaron
2 eetlepels kerrie masala
1 theelepel hot kerrrie
1 theelepel knoflookpoeder
1 flinke scheut Sriracha saus
110 gr tomatenpuree
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker (of course)
Grote schaal/kom om de ingrediënten te mengen
Grote schaal/kom om de ingrediënten te mengen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493588
Homepage ID
2798283
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht