Bereidingswijze
-Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg eschalot toe en bak 4 – 5 minuten, tot ze zacht en zoet zijn. Niet laten kleuren.
-Voeg vermout toe en draai het vuur tot middelhoog. Laat het sudderen, schraap de bodem van de pan om eventuele fond (vastzittende gekarameliseerde stukjes) in de vloeistof op te lossen, totdat de vloeistof bijna volledig is verdampt. De alcohol kookt uit tijdens deze stap.
-Voeg runderbouillon toe en laat het 6 tot 7 minuten sudderen tot het met 3/4 vermindert
-Voeg room toe en laat nog 4 minuten sudderen of tot het verandert van een bleke roomkleur in een middelbruine kleur.
-Kruid met peper en zout en proef.
-Zeef de saus door een fijne zeef in een kom. Als je veel meer dan 100 ml jus hebt, eenmaal gezeefd, doe dan terug in de pan en laat nog wat langer op laag sudderen. (Zorg ervoor dat u een rubberen spatel gebruikt, zodat u geen druppel verspilt!).
-Voeg vermout toe en draai het vuur tot middelhoog. Laat het sudderen, schraap de bodem van de pan om eventuele fond (vastzittende gekarameliseerde stukjes) in de vloeistof op te lossen, totdat de vloeistof bijna volledig is verdampt. De alcohol kookt uit tijdens deze stap.
-Voeg runderbouillon toe en laat het 6 tot 7 minuten sudderen tot het met 3/4 vermindert
-Voeg room toe en laat nog 4 minuten sudderen of tot het verandert van een bleke roomkleur in een middelbruine kleur.
-Kruid met peper en zout en proef.
-Zeef de saus door een fijne zeef in een kom. Als je veel meer dan 100 ml jus hebt, eenmaal gezeefd, doe dan terug in de pan en laat nog wat langer op laag sudderen. (Zorg ervoor dat u een rubberen spatel gebruikt, zodat u geen druppel verspilt!).
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gearomatiseerde jus voor varkensvlees of gevogelte
Ingrediënten
2 el ongezouten boter
1 eschallot, dun gesneden
45 ml droge vermout
500 ml zelfgemaakte runderbouillon
30 ml room
1/8 theelepel zout, koosjer/koken (Opmerking 4)
1/8 tl zwarte peper, fijngemalen
1 eschallot, dun gesneden
45 ml droge vermout
500 ml zelfgemaakte runderbouillon
30 ml room
1/8 theelepel zout, koosjer/koken (Opmerking 4)
1/8 tl zwarte peper, fijngemalen
Leuke tips
Deze saus gaat super goed bij traag gegaard buikspek ( zie recept op smulweb)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493586
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = naigi
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht