​Rode Vietnamese Gebakken Rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/29/2022 - 10:25
Bereidingswijze
-Smelt het grootste deel van de boter in een grote koekenpan /wok met antiaanbaklaag op hoog vuur (bewaar een beetje voor roerei).
-Voeg knoflook toe, bak gedurende 10 seconden.
-Ham toevoegen, 30 seconden roeren.
-Voeg erwten toe, roer 30 seconden.
-Voeg rijst en tomatenpuree toe, bak 2 minuten.
-Voeg vissaus, soja en suiker toe, kook 1 minuut om een ​​mooie karamellisatie op de tomatenrijst te krijgen.
-Duw rijst naar een kant van de pan. Smelt in de vrije ruimte de gereserveerde boter, giet het ei erbij en roer tot het net is gestold.
Meng de reepjes ei door de rijst en serveren
Afbeelding
​Rode Vietnamese Gebakken Rijst
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is de gebakken rijstversie van traditionele Vietnamese rode rijst, een gewone tomatenrijst gemaakt door stomen in een pot. Ik heb ham, erwten en ei toegevoegd om er een snelle en gemakkelijke maaltijd van te maken. Het bakken van de tomatenrijst met knoflook voegt extra smaak toe en dat is goed!
Ingrediënten
2 el ongezouten boter
3 teentjes knoflook, fijngehakt
75 g hamblokjes (ik gebruik voorgesneden, opmerking 1)
140 g diepvrieserwten
260 g gekookte jasmijnrijst van een dag oud
2 el tomatenpuree
2 tl vissaus
2 tl sojasaus lichte
1/4 tl witte suiker
2 eieren, losgeklopt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493584
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Nagi (Recipetin eats)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester