Bereidingswijze
-Snijd elke kipfilet horizontaal doormidden om in totaal 4 steaks te vormen. Bestrooi elke kant met zout, peper en rijstmeel en schud het overtollige eraf.
-Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg kip toe en bak 2 minuten. Draai en bak de andere kant gedurende 2 minuten, verwijder dan op een bord.
Kleverige chilisaus:
- laat de koekenpan een beetje afkoelen en voeg sesamolie toe en verwarm.
- voeg knoflook en gember toe, kook 15 seconden.
- Voeg chilivlokken toe en bak 30 seconden tot de knoflook goudbruin is.
- Zet het vuur middelhoog. Voeg water, sriracha, sojasaus en honing toe, roer goed en schraap de bodem van de pan om alles in de vloeistof op te lossen.
- Laat 2 minuten sudderen tot het indikt tot een dikke siroop. Voeg limoensap toe en laat nog 30 seconden sudderen tot het weer indikt tot een dikke siroop.
- Zet het vuur uit. Doe de kip terug in de pan en draai hem om in saus.
Serveer kip, bestrooi met de resterende saus in de pan, gegarneerd met groene uien, sesamzaad en extra limoenpartjes, indien gewenst.
-Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg kip toe en bak 2 minuten. Draai en bak de andere kant gedurende 2 minuten, verwijder dan op een bord.
Kleverige chilisaus:
- laat de koekenpan een beetje afkoelen en voeg sesamolie toe en verwarm.
- voeg knoflook en gember toe, kook 15 seconden.
- Voeg chilivlokken toe en bak 30 seconden tot de knoflook goudbruin is.
- Zet het vuur middelhoog. Voeg water, sriracha, sojasaus en honing toe, roer goed en schraap de bodem van de pan om alles in de vloeistof op te lossen.
- Laat 2 minuten sudderen tot het indikt tot een dikke siroop. Voeg limoensap toe en laat nog 30 seconden sudderen tot het weer indikt tot een dikke siroop.
- Zet het vuur uit. Doe de kip terug in de pan en draai hem om in saus.
Serveer kip, bestrooi met de resterende saus in de pan, gegarneerd met groene uien, sesamzaad en extra limoenpartjes, indien gewenst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Asian Chilli Chicken is een snel kipdiner met een explosie van (pittige!) kleverige, hartige Aziatische smaken.
Ingrediënten
KIP:
â–¢ 500g borstfilets, zonder vel en zonder been
â–¢ 1/2 theelepel elk zout en peper
â–¢ 1 1/2 el rijstmeel, of bloem
â–¢ 1 1/2 el olie
SAUS:
â–¢2 tl sesamolie
â–¢ 2 teentjes knoflook, fijngehakt
â–¢ 2 tl gember, fijngehakt
â–¢ 1 tl chilivlokken / rode pepervlokken (verminderen voor minder pittig)
â–¢ 125 ml water
â–¢ 50 g sriracha
â–¢ 15 ml sojasaus, licht of universeel
â–¢ 75 g honing
â–¢ 45 ml limoensap
GARNERING (KIES):
â–¢ Groene ui (fijn gesneden), sesamzaadjes, verse chili, partjes limoen
â–¢ 500g borstfilets, zonder vel en zonder been
â–¢ 1/2 theelepel elk zout en peper
â–¢ 1 1/2 el rijstmeel, of bloem
â–¢ 1 1/2 el olie
SAUS:
â–¢2 tl sesamolie
â–¢ 2 teentjes knoflook, fijngehakt
â–¢ 2 tl gember, fijngehakt
â–¢ 1 tl chilivlokken / rode pepervlokken (verminderen voor minder pittig)
â–¢ 125 ml water
â–¢ 50 g sriracha
â–¢ 15 ml sojasaus, licht of universeel
â–¢ 75 g honing
â–¢ 45 ml limoensap
GARNERING (KIES):
â–¢ Groene ui (fijn gesneden), sesamzaadjes, verse chili, partjes limoen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493583
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht