Bereidingswijze
Voor de kip:
-Voeg olie toe aan een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
-Leg het ei in een ondiepe kom, zet apart.
-Zet panko en rode pepervlokken in een andere ondiepe kom, meng goed dooreen en zet opzij.
- doop elke stukje kip in het ei en bedek ze met panko paneermeel. Opzij zetten.
-Doe de kip in verwarmde olie in de frituurpan. Overlaad de koekenpan niet, kook in porties (ik deed 4-5 per baksel).
- Bak 3-4 minuten aan de eerste kant, als ze bruin zijn, draai ze naar de andere kant, bak 2-3 minuten of tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en leg op een met keukenpapier beklede plaat. Herhaal dit voor alle stukjes kip.
Voor de saus:
-Voeg knoflook, bruine suiker, sojasaus, sriracha, pindakaas, gember, water en maizena toe aan een kleine sauspot.
-Klop dooreen en verwarm op middelhoog vuur en breng aan de kook, af en toe roeren. Zet het vuur laag en laat de saus indikken (dit duurt maar een minuut of 2). Als de saus te dik lijkt, voeg dan een beetje water toe om hem te verdunnen.
-Neem elke stukje kip voorzichtig en dompel ze in de saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Herhaal dit voor alle offertes. Serveer direct gegarneerd met gehakte koriander.
-Voeg olie toe aan een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
-Leg het ei in een ondiepe kom, zet apart.
-Zet panko en rode pepervlokken in een andere ondiepe kom, meng goed dooreen en zet opzij.
- doop elke stukje kip in het ei en bedek ze met panko paneermeel. Opzij zetten.
-Doe de kip in verwarmde olie in de frituurpan. Overlaad de koekenpan niet, kook in porties (ik deed 4-5 per baksel).
- Bak 3-4 minuten aan de eerste kant, als ze bruin zijn, draai ze naar de andere kant, bak 2-3 minuten of tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en leg op een met keukenpapier beklede plaat. Herhaal dit voor alle stukjes kip.
Voor de saus:
-Voeg knoflook, bruine suiker, sojasaus, sriracha, pindakaas, gember, water en maizena toe aan een kleine sauspot.
-Klop dooreen en verwarm op middelhoog vuur en breng aan de kook, af en toe roeren. Zet het vuur laag en laat de saus indikken (dit duurt maar een minuut of 2). Als de saus te dik lijkt, voeg dan een beetje water toe om hem te verdunnen.
-Neem elke stukje kip voorzichtig en dompel ze in de saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Herhaal dit voor alle offertes. Serveer direct gegarneerd met gehakte koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Spicy Thai Chicken zijn gecoat in panko, tot in de perfectie gebakken en vervolgens in een heerlijke pittige saus gegooid. Ze zijn heerlijk klaar binnen de 20 minuten !
Ingrediënten
Voor de kip:
500 g kippenborsthaasjes
2 eieren
200 g panko paneermeel
½ theelepel rode pepervlokken
50 cl koolzaadolie of meer, afhankelijk van de grootte van de koekenpan
Voor saus:
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 el bruine suiker
8 cl natriumarme sojasaus
1,5 el Sriracha hete saus dit is een gemiddelde hoeveelheid kruiden, verzacht het als je niet van pittig houdt
1 theelepel romige pindakaas
2 cm verse gember geraspt
2 el water
1 el maizena
2 el koriander gehakt
500 g kippenborsthaasjes
2 eieren
200 g panko paneermeel
½ theelepel rode pepervlokken
50 cl koolzaadolie of meer, afhankelijk van de grootte van de koekenpan
Voor saus:
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 el bruine suiker
8 cl natriumarme sojasaus
1,5 el Sriracha hete saus dit is een gemiddelde hoeveelheid kruiden, verzacht het als je niet van pittig houdt
1 theelepel romige pindakaas
2 cm verse gember geraspt
2 el water
1 el maizena
2 el koriander gehakt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493581
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht