Bereidingswijze
-Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 el zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Bewaar 12 cl pastawater, giet af, dek af en houd warm.
-Klop de kipfilets tot een gelijkmatige dikte en bestrooi ze rondom met 1½ eetlepel cajunkruiden.
-Verhit in een grote koekenpan 2 tl olie op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de kip toe en bak je deze aan beide kanten dicht. Zet het vuur laag en bak tot het gaar is en 75°C op een thermometer geeft .
-Breng over naar een snijplank, snijd in dunne reepjes en dek af om warm te blijven.
-Bak in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur de boter en knoflook gedurende 30-60 seconden of tot de knoflook geurig is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg de room, de resterende cajun-kruiden en Parmezaanse kaas toe en breng aan de kook. Breng eventueel op smaak.
-Voeg de gesneden kip en gekookte pasta toe aan de saus en meng tot alles gemengd is en pasta en kip zijn opgewarmd.
-Voeg eventueel het warme pastawater toe om de saus te verdunnen.
-Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
-Klop de kipfilets tot een gelijkmatige dikte en bestrooi ze rondom met 1½ eetlepel cajunkruiden.
-Verhit in een grote koekenpan 2 tl olie op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de kip toe en bak je deze aan beide kanten dicht. Zet het vuur laag en bak tot het gaar is en 75°C op een thermometer geeft .
-Breng over naar een snijplank, snijd in dunne reepjes en dek af om warm te blijven.
-Bak in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur de boter en knoflook gedurende 30-60 seconden of tot de knoflook geurig is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg de room, de resterende cajun-kruiden en Parmezaanse kaas toe en breng aan de kook. Breng eventueel op smaak.
-Voeg de gesneden kip en gekookte pasta toe aan de saus en meng tot alles gemengd is en pasta en kip zijn opgewarmd.
-Voeg eventueel het warme pastawater toe om de saus te verdunnen.
-Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige Cajun Chicken Pasta is zo'n eenvoudig en snel recept, perfect voor doordeweekse diners. Sappige kipfilet met malse pasta in een romige cajun-knoflooksaus, klaar in 30 minuten
Ingrediënten
220 g linguinepasta
2 kipfilets zonder vel
2 tl olijfolie
2 el ongezouten boter
2 eetlepels cajunkruiden ( kant en klaar of zie recept smulweb)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g tomatenblokjes
357 g culinaire room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el peterselie, fijngehakt, om te serveren
2 kipfilets zonder vel
2 tl olijfolie
2 el ongezouten boter
2 eetlepels cajunkruiden ( kant en klaar of zie recept smulweb)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g tomatenblokjes
357 g culinaire room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el peterselie, fijngehakt, om te serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493578
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Valentina Ablaev
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht