Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook in enkele minuten glazig. Voeg de prei, courgette en snijboontjes toe en bak enkele
minuten mee.
Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water en voeg aan de groente toe. Kook de soep circa 20 minuten.
Bak ondertussen de reepjes salami in een droge koekenpan uit. Laat de reepjes uitlekken.
Mix de soep met de staafmixer en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met gemalen peper. Proef en voeg zo nodig nog een snufje zout toe.
Garneer de soep met de krokante salamireepjes en enkele plukjes bladpeterselie en wat druppeltjes room.
minuten mee.
Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water en voeg aan de groente toe. Kook de soep circa 20 minuten.
Bak ondertussen de reepjes salami in een droge koekenpan uit. Laat de reepjes uitlekken.
Mix de soep met de staafmixer en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met gemalen peper. Proef en voeg zo nodig nog een snufje zout toe.
Garneer de soep met de krokante salamireepjes en enkele plukjes bladpeterselie en wat druppeltjes room.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de koelkast lag nog een zak gesnipperde boontjes voor een AGV – maaltje, waar we eigenlijk niet zo'n zin in hadden. Ik vroeg me af of je van snijboontjes ook een soep kon maken. Dat had ik namelijk nog nooit gemaakt.Een combinatie van courgette met snijboontjes vond ik bij Leuke Recepten. Met wat kleine aanpassingen werd het alsnog een eigen recept.
Ingrediënten
Zak van 400 gram snijboontjes( of snipper de hele boontjes zelf)
1 grote ui gesnipperd
stuk prei van circa 10-15 cm in stukjes
2 teen knoflook gesnipperd
1 courgette in stukjes
75 gram salami in reepjes
75 ml kookroom
1 ½ tablet kippenbouillon met minder zout
zwarte gemalen peper of 4 seizoenenpeper naar smaak
2 el olijfolie
bladpeterselie om te garneren
1 grote ui gesnipperd
stuk prei van circa 10-15 cm in stukjes
2 teen knoflook gesnipperd
1 courgette in stukjes
75 gram salami in reepjes
75 ml kookroom
1 ½ tablet kippenbouillon met minder zout
zwarte gemalen peper of 4 seizoenenpeper naar smaak
2 el olijfolie
bladpeterselie om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan, snijplank, mes pannetje
Leuke tips
Ook lekker met chorizo of spekjes. Liever vegetarisch? Laat de salami weg, neem groentebouillon en garneer met wat zelf gemaakte croutons.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493576
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht